Flæskesteg m/ sprød svær og sovs – Gastrosita
Marokkansk inspireret kylling i appelsin og kanel

Flæskesteg m/ sprød svær og sovs

de139577-b12c-4c7a-9ef9-9d2e8ad4551d

Flæskesteg er nu altid godt, specielt hvis den har sprød svær og kødet stadig er saftig, og en lille bitte smule lyserødt, ikke rå, men lige præcis, der før den bliver til tør kamsteg, som deler sig som savsmuld i munden …. Det er med flæskesteg som med alt madlavning, man skal have følelse med i det. Men lad os se om ikke vi kan lave en sammen, som bliver perfekt.

 

Du skal bruge

Flæskesteg m. Sprød svær og sovs
1 kg kamsteg med svær
500g rødbede
300g små kartofler
300 g grønkål
6 spsk. Oliven olie
2 spsk. Hvedemel
4 spsk smør
Svine fond

Skræl dine rødbeder og kar tofler. Skyl grøn kålen godt og lad den ligge og dryppe af på et rent hviske stykke.

skyl din kamsteg under den kolde hane, og DBU den tør med køkkenrulle. Nu skal hver rille eller svær checkes at den er skåret hele vejen, fra den ene til den anden side, hvis ikke snitter du. Tag dit grove salt frem, og kom nu salt ned i mellem hvert svær, ikke meget men passsende, har du laurbær eller timian i huset, så prøv at ligge det ned i mellem svær. Kom stegen i en lille ildfast fad. Tænd ovnen på 180 g varmluft, og når ovnen er varm hælder du 7 dl vand ved stegen og sætter den i ovnen og lader den stege i 45 min. Hardy et ekstra løg og en gulerod, så del dem i mindre dele og læg vandet, det giver god smag til sovsen. Efter 45 min. Tager du stegen ud, hælder vandet fra/fond fra, sætter stegen tilbage i Ovesen, skruer op på grill og holder øje med at den ikke bliver sort. Det tager gerne 5-6 min. Ofte gør folk det at de steger stegen i time, så er den ikke sprød, så får den mere varme, stadig ikke sprød, så for den grill …. og vi ender med en tør steg.. Hvis du har et stege termometer så skal kerne temperaturen være 63”65.  Og du må gerne tage den ud når den har en kerne temperatur på 61, den skal lige stå 5-6 min inden du skær den og på den tid vil kerne temperaturen stige til 64-65.

I en andet ildfast fad kommes de skrællede og nu mindrestykker rødbede i, du kan også saften komme kartoflerne ved, husk de bliver farvet af rødbederne, vend det hele i 3 spsk. olie, salt peber , og bag i ovnen sammen med stegen i 40-45 min.

Grønkålen tager 8-10 min at lave i ovnen, træ grønkålen af stokken/stilken og smid stokken væk, den skal vi ikke bruge i dag. Hvert stykke grønkål skal være på størrelse med halv kreditkort. Vend kålen rundt med 3 spsk. Olie og salt, kom det på en bage plade med bagepapir på og bag i ovnen ved 200 grader varmluft i 6-8 min eller indtil sprødt.

Saucen er enkel og lige til , i en kasserolle smeltes smører , pisk 2 spsk. Hvedemel i, og lad din opbagning riste lidt før du hælder væden fra stegen på… men husk at piske godt, hæld lidt af væden ved og pisk alle klumper væk, gentag indtil du har den tykkelse du ønsker. Kom evt. Lidt købt svinebonde ved hvis ikke du synes den smager af nok, og giv den lidt farve med kulør.

Server mens alt er dejligt varm

 

På min tallerken er der:

Hf1-2 rødbede og grønkål

Hf3 flæskesteg Skive med to svær

Hf4 3 små kartofler

Fedt 3 spsk. Fordel på smør, olie

og jeg snuppede også en ekstra skefuld sovs til at dyppe mine grønkål Chips

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marokkansk inspireret kylling i appelsin og kanel