Grillet flæsk med sommer grønt og purløgs sovs – Gastrosita
Sense madplan uge 30

Grillet flæsk med sommer grønt og purløgs sovs

img_0170

Sense kur madplan, mandag: Grillet økologisk flæsk med sommergrønt fra haven

Vores have har lidt af hvert lige nu, og det vi ikke har. Elsker jeg at finde hos de små boder i grøftekanten rundt omkring hvor vi bor og ude i landet. En af de ting vi er glade for her i sommermånederne, hvor de danske grøntsager er på sit bedste. Er grøntsags stuvning, eller bare en god persille sauce eller som her purløgssauce til. Vi er begyndt at grille flæsket på grillen, ellers laves det altid i ovnen. Jeg gider ikke stå og stege og fylde huset med Oos …

Er du til stegt flæsk med løgsauce, så bliver du glad for denne purløgssovs, den sad lige i skabet hos manden og er fantastisk til ny dampet sommergrønt og kartofler.

 

Du skal bruge til 4 personer:

Mandag: Grillet/Stegt flæsk m. Sommer grønt

12-16 skiver stegeflæsk

1/2 tsk. paprika

182 tsk salt

1/4 tsk. peber
300g fine ærter (hvis du gider så køb danske og af bælg)
300g gulerødder
500g spidskål
200g nye kartofler (12 små)
Salt

3 spsk. smør
1,5 spsk. hvedemel
9 spsk. fløde
1 dl kogevand (fra grøntsager)
2 dl letmælk
4 spsk. fint snittet  purløg
Salt og hvid peber

 

Den er lige til den her, bland krydderier og gnid flæsket ind i det, læg på bagepapir og steg ved 180 grader i 40 min, eller på grillen ved indirekte varme i 25 min. Skyl alle grøntsager, start med at koge kartoflerne i saltet vand, gerne med en lille krydderurt dusk. Når der er 5  min. tilbage lægger du gulerødderne i. Tag gryden ag og læg groft snittet spidskål og ærter i.  Læg låg på, og lad det står sådan 2-3 min. Ikke for længe, der skal være bid i rødder og kål, og absolut ikke melet ærter…

Saucen er ganske enkel, smelt mel kasserolle, kom mel i, pisk grundigt og hele tiden, kom mælk og fløde i og pisk igen, hvis den er for tyk så spæd til med koge vand, tilsæt fint snittet purløg. Husk at smage til med salt og hvid peber.

Min Sense mad portion

Jeg spiser 4 skiver flæsk, 3 små kartofler, også to håndfulde af dampet spidskål, ærter og gulerødder. Af sovs, tager jeg 5-6 spsk. fulde.

 

Håndfuld 1-2: Spidskål, ærter og gulerødder

Håndfuld 3: 4 stk.  skiver flæsk

Håndfuld4: 3 små kartofler og en smule mel i sovs

Fedt: 3,5 spsk. fløde og 1/2 spsk. smør ca.

Mælkeration: 1/2 dl letmælk

 

2 kommentarer

  • Charlotte

    HVor lang tid ska der være tilbage når gulerødderne skal I sammen med kartoflerne?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Charlotte ikke mere ned 4-5 min. Har lige checket, forstår ikke helt hvordan det er røget ud… god fornøjelse, glæd dig til purløgssaucen.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense madplan uge 30