Stegt flæsk m. Hasselbagt sødkartoffel, tomat fløde sauce og grønkålssalat
Stegt flæsk, hasselbagt sød kartoffel, grønkålssalat og tomat fløde sauce
En af udfordringerne i en travl hverdag, er for mange familier, aftensmaden. Det er det også her, tiden er ofte en faktor for mange sammen, med børn eller partner som måske ikke er helt åben overfor forandringer og nye retter.
Mit bedste råd til dig som er på Sense alene og som er ved at udføre en vigtig livsstils ændring, som vil gavne alle i din familie. Tænk ikke så meget over det. Nyd livet, nyd at lave mad som er sundt og nærende, nyd at du gør noget godt for dig selv og din familie. Spild ikke tiden på Atlanterhav flere retter for at behage alle.
Her i huset spiser vi alle det samme til aften, dog er Olivia ikke den store fan af kartofler, eller røde bøffer, hun spiser også helst rå grøntsager, hun er pjattet med spidskål, hvidkål, blomkål… og sammen med gulerødder, agurk, squash, cherrytomater , så er der rigeligt til en lille gnavegrønt buffet, og det er der altid til vores aftensmad.
Den her er en ny favorit her hjemme, og nej Olivia spiser ikke den søde kartoffel. Hun får en masse grønt til og 2 skiver flæsk.
Hvad jeg egentlig prøver at sige er, jeg forstå hvis det er svært at komme igang, jeg forstår også at det kan være svært at holde gejsten oppe, hvis aftensmaden er en kamp og diskussion.
Istedet for at kæmpe, så vis vejen. Jeg præsentere aldrig en ny ret til aftensmad… Men det har jeg gjort før hen, det gør du måskeogså, og måske kommer du til at sidde ved bordet og nærmest sælge aftensmaden til din familie. Tro mig, det sætter bare alle alarm klokker i gang og alle sidder og forventer det værste… Prøv istedet bare at sige værsgo der er mad! Og bliver der spurgt hvad vi skal vi? Så svar: Kylling, eller bøf, eller deller, eller grøntsags lassagne… ikke noget med; .. Vi skal have en ny og spændende ret, som bla bla bla 😉 giver detmeni g? Og kan i følge mig, kan du nikke genkende til det med den nye livsstil….
Nu skal vi lave mad, rigtig god mad, salt, sprødt, sødt, med dejlig sovs og salat… velbekomme og skriv endelig en kommentar ….
Du skal bruge 4 personer 45 min
500g skiveskåret stegeflæsk
Salt
Peber
Paprika
Røget paprika
4 små sødekartofler (økologiske)
600g rippet grønkål
1 rødløg
2 gulerødder
8 spsk. fraiche 6%
2 spsk citron saft
Salt
1 spsk honning
2dl. Hønsefond
1 ds Tomat pure 70g
1 spsk. smør
0,5 dl fløde
2 dl. Minimælk
1/2 tsk. sukker
1 spsk. maizena
Vask de søde kartofler grundigt. Snit til hasselbag ved at skære rille i kartoffel uden at skære helt igennem. Jeg bruger den teknik hvor jeg placere kartoffel mellem to skærebrætter. Bag vd 200grader i 40-50 min.
Bland 2 spsk. salt med en tsk paprika, 1 tsk røget paprika og 1/4 tsk peber. Bank flæske stykkerne flade , krydre med blandingen på begge sider.. det er helt ok ikke at bruge det hele. Kom bagepapir på en bageplade, og steg flæsket i ovnen sammen med kartofler i 25-30 min indtil sprødt.
Rip grønkålen, snit rødløg helt fint, gerne på mandolin jern, skræl og riv gulerødder, vend det hele sammen. Til dressing blandes fraiche , honning, salt og citron. Vend salaten med dressingen.
Tomat fløde sauce;
Kom fond og smør i en kasserolle, sørg for smørret er smeltet, kom tomat pure i, og lad det koge med i 2 min, det trækker sødme ud af pure. Kom mælk og fløde i, og lad det små koge i et par minutter. Tilsæt maizena som er rørt op i 4 spsk. kold vand, men kun lidt af gangen, til du får ønsket tykkelse på saucen. Smag til med salt og sukker, afslut med hakket basilikum.
På min tallerken er der:
1 sødkartoffel
1 meget stor håndfuld salat
3 skiver flæsk
5 spsk. Sauce
Hf1-2 sødkartoffel og grønkålssalat
Hf3 Flæsk
Hf4 ingen
Fedt; 3 spsk. fordelt på smør og fløde
Mælkeration 1/2 mini mælk
Dressing; 2 spsk fraiche
Hej Gastrosita
Har lavet persillesovs, med smør og mel som opbagning mælk fløde salt peber og persille, så er det vel lidt hf4 og fedt ?