Sød kartoffel suppe – Gastrosita
Pakora m/ dip

Sød kartoffel suppe

028d2fdb-80b9-4889-8d01-4e07cee5b19c

Kødfri mandag; Sød kartoffel suppe 

Denne er af prøvet på Oslo Design fair, hvor jeg var så heldig,  at åbne ballet endnu engang for 200 presse folk.Med en morgenmads tallerken og frokost. Resten af messen fortsatte køkkenet med mine opskrifter og retter- Denne suppe gik rent ind og var udsolgt kl. 13.12 mere end 200 portioner solgt på under 2 timer.

Den er også virkelig lækker, den er sød, salt, syrlig, krydret…hver mundfuld føles som et lille varmt knus, et kram af smags eksplosioner på den der dejlige måde.

Det er også en fantastisk vinter vitaminbombe, tag et kig på alle ingredienserne, ja jeg ved godt, at nogle af i skønne mennesker ikke kender alle ingredienser i denne opskrift,og at det kan gøre at du tænker… aaaarrrhhh alt for meget arbejde. .Det er det ikke, storset alle ingredienser kan købes i Lidl, REMA1000, kvickly, Føtex og Fakta- Muligvis med undtagelse af galanga og kefirlime blade. Kefir lime blade, har nogle af supermarkederne tørret, jeg har selv købt dem i en Superbrugs engang. De er på krydderi hylden. Din etniske købmand har dem ofte friske, og du smider bare resten i fryseren, sådan du har til næste gang, hvilket er næste uge på madplanen (7) Hvor vi skal lave en skøn thai reje suppe……..Eller smut forbi din lokale etniske grønthandler og køb alle ingredienser, det er garanteret også billigere, plus her finder du også linser, kokosmælk, kikærtemel til mange af de andre skønne opskrifter på bloggen. Tag et kig forbi krydderi hylden, og bliv inspireret 😉

 

TIP:  Lav ekstra og frys ned, jeg gør det, og jeg tager det med til frokost i en lille termo kande, du ved dem med koppen i låget, lidt topping on the side, en ske og bum.. frokost fra himlen.

 

Opskrift til; 4-6 personer  tid; 35-40 min

Du skal bruge;

2 spsk. olivenolie
500g sød kartoffel
1 løg
2 fed hvidløg
1/2 rød chili

frisk Gurkemeje rod

3 cm Galanga rod eller ingefær
2 spsk. Thai gule karry paste

2 dl røde linser
1,5 ltr. Grøntsagsfond
1 dåse kokos mælk (150ml)
1,5lime frugt
1 citron græs
3 kefir lime blade
Soya
Fiskesauce

1 dåse kikærter

1/2 tsk. salt

knust chili

Måske lidt løg og hvidløgspulver hvis du har det

(topping)

Ristet kikærter

Fx; kokos chips, frisk koriander, græskar kerner og frisk chili

Sådan gør du;

Det kan ikke være letter, skræl kartofler og skær i grove tern, skræl løg og hak groft, det samme gælder hvidløg, galangarod og chili.

Kom alle ingredienser i en gryde samen med grøntsags fond. Har du ikke din egn hjemmelavet grøntsags fond, så kom to grøntsags bouillon terninger i 1,5 liter kogende vand og bum, så er du kørende med grøntsags fond. På den hurtige måde….

Kom nu kefirlime blade og citrongræs i, men inden du kommer citrongræs i. Så skal den lige have lidt bank. Med en grydeske, bankes citrongræs , sådan det kan afgive sin skønne aromatiske smage til suppen. Tilsæt linser. Lad det koge i 25 min. Tag citrongræs og kefirlime blade op af suppen. Blend suppen helt glat, kom den tilbage i gryden, hæld kokos mælk i og smag til med lime saft, soya og fiske sauce.

HUSK at gemme ca. 4 spsk.  af kokos mælktil at komme på toppen. Før du hælder kokos mælk  i suppen, så pisk den lige sammen, sådan den har en samlet hvid og cremet konsistens.

Ristet kikærter er super lette at lave, dræn væsken og skyld kikærter og læg dem på et stykke køkkenrulle sådan de er helt tørre. Kom dem i en frost pose sammen med  1/2 tsk salt, lidt tørret chili, hvidløgs pulver. Bag på bage papir ved 210 grader varmluft i 20 min. Hold øje med dem.

59281400-1d12-465b-bb9e-277d75dab198

Suppen skal vær tyk og cremet,  fyldig uden et være pure-agtig, så tilsæt evt. eksta grøntsags fond.

Proteinerne i denne ret får du fra kikærter og linser, fedtet kommer fra kokosmælken og topping bestående af ristet kokos og græskarkerner. Så er du på Sense skal du spare 1-2 spsk. fedt i løbet af dagen. Normalt ville jeg riste grøntsagerne af i olie, inde paste ristes med, men jeg vil hellere bruge mine kalorier på den rigtige kokosmælk.

Min portion i Sense madkassen;

4 dl. supper

1/2 spsk. græskarkerner

1/2 spsk.ristet kokos

4 spsk ristet kikærter

Frisk koriander og chili

HF1-2; Sødkartoffe,  løg

HF3; kikærter, linser

Hf4; ingen

Fedt: 5 spsk. fordelt på  kokosmælk og topping

Smagsgiver; Currypaste, chili, citrongræs, hvidløg, lime, frisk koriander

 

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pakora m/ dip