Blomkåls gratin
Vi køre den ind med meatfree monday igen igen…I sidste uge lykkes det at holde en 100% kødfri dag, morgen middag og aften. Og må indrømme at jeg følte sult, ikke sikker på at det ikke var psykologisk . Jeg havde det i hvertfald ved frokost og aftenensmaden sommom jeg kunne æde en mammut …. men i dag er det mandag igen, og jeg vil igen holde den kødfri. Så til morgen står den på overnight chia osts, med aveda Spice te, kefir æble og ristet kokos.
Men nu til hvad vi skal have til aften, lyn hurtig aftensmad, mad på 25 min.
Blomkålsgratin og grøn salat
2 blomkål
1 dåse majs
8 æg
150 g friskost
1/2 rødløg
6 spsk revet cheddar
1 bk blandet blade
1/2 agurk
2-3 spsk rasp ( panko)
start med at koge blomkålene i 5 min. I en gryde piskes æg, flødeost og revet cheddar, sammen med salt og peber. Hvis du har et glas soltørret tomat, eller syltet jalapeno, så kom et par skefulde i. Del de nu kogte og afdryppet blomkål med en kniv, jeg skar bare i halv store tern, kom blomkål ned i æggemassen sammen med majs, og fint hakket rødløg. Kom det hele over i et stort ildfastfad. Afslut med panko rasp på toppen og et drys salt. Bag i en forvarmet 180 grader varm ovne (varmluft i 20 min)
servere med skyllet salat blade og agurk .
Jeg har for hyggens skyld lavet bagt i portioner.
Hf1-2 blomkål, løg, salat,agurk
Hf3 æg
Hf4 majs
Fedt: friskost og cheddar
Hvor skal rødløget i? ☺️