Rødbede suppe med feta og kickærter – Gastrosita
Asiatisk ande salat "Sense"**

Rødbede suppe med feta og kickærter

img_0313

Efter at have fulgt Olivia i børnehave og en god lang gå tur i det skønne vinter vejr måtte jeg bare hjem og laver en ny varm og krydret suppe.

Tidligere på ugen havde jeg fat i alle de hvide rodfrugter og grøntsager som lå og kedet sig i bunden af grøntsags skuffen, så hvorfor ikke lege lidt med de røde i dag.

Det blev til en skøn suppe med varme og dybde og et skønt krydret kick fra spidskommen og chili.

img_0284

Du skal bruge:

Til 4 personer

2 rødløg

6 rødbeder

1 kvart spidskål, rød

3 fed hvidløg

2 laurbær blade

2 stilke timian eller 1 tsk

1 tsk fennikel frø

1/2 tsk chili

4 lang peber eller 5 peberkorn

1 spsk smør

1 spsk oliven olie

8 dl vand

2 grøntsags bouillon terning

vask, skræl og fint snit alle grøntsager/rodfrugter. Kom olie og smør i gryde og lad det smelte, svits nu løg og hvidløg langsomt på medium varme sammen med krydderier i 5-7 minutter, kom så rødbede tern og lad dem svitse med under låg i 3 min. snit spidskål og kom i gryden, lad det svitse i ca. 3

Kom vand og boullion terning i sammen laurbær blade og timian og lad det koge ved svage varme i 25 minutter. Stavblender sammen med 1 spsk. Smør,

img_0303

Topping

2 spsk. solsikkefrø

2 spsk. græskarkerner

4 dåse drænet kikærter

200g  feta/salat ost med max 16% fedt

2 tsk. sumak kan undlades

1 håndfuld krydderurter, jeg har brugt persille og dild (mynte og koriander virker også)

kickærter er ristet på panden sammen med 1 spsk olie, 1/2 tsk røget paprika og lidt salt. Begge frø har været en tur på en tør pande hvor de er blevet ristet.

 

Mums og bon appetit

 

Hf 1-2 rødbede, spidskål, løg

Hf3 kikærter og feta

Hf 4 ingen

Fedt. 3 spsk. i form af smør olie og ristet solsikke og græskar kerner

 

2 kommentarer

  • Randi Stidsen

    Hej:-)
    Smuk suppe! Den må prøves. Hvordan beregner man en håndfuld, når det er suppe? Er det en pæn portion, eller?
    Vh Randi

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asiatisk ande salat "Sense"**