Rødbede suppe med feta og kickærter
Efter at have fulgt Olivia i børnehave og en god lang gå tur i det skønne vinter vejr måtte jeg bare hjem og laver en ny varm og krydret suppe.
Tidligere på ugen havde jeg fat i alle de hvide rodfrugter og grøntsager som lå og kedet sig i bunden af grøntsags skuffen, så hvorfor ikke lege lidt med de røde i dag.
Det blev til en skøn suppe med varme og dybde og et skønt krydret kick fra spidskommen og chili.
Du skal bruge:
Til 4 personer
2 rødløg
6 rødbeder
1 kvart spidskål, rød
3 fed hvidløg
2 laurbær blade
2 stilke timian eller 1 tsk
1 tsk fennikel frø
1/2 tsk chili
4 lang peber eller 5 peberkorn
1 spsk smør
1 spsk oliven olie
8 dl vand
2 grøntsags bouillon terning
vask, skræl og fint snit alle grøntsager/rodfrugter. Kom olie og smør i gryde og lad det smelte, svits nu løg og hvidløg langsomt på medium varme sammen med krydderier i 5-7 minutter, kom så rødbede tern og lad dem svitse med under låg i 3 min. snit spidskål og kom i gryden, lad det svitse i ca. 3
Kom vand og boullion terning i sammen laurbær blade og timian og lad det koge ved svage varme i 25 minutter. Stavblender sammen med 1 spsk. Smør,
Topping
2 spsk. solsikkefrø
2 spsk. græskarkerner
4 dåse drænet kikærter
200g feta/salat ost med max 16% fedt
2 tsk. sumak kan undlades
1 håndfuld krydderurter, jeg har brugt persille og dild (mynte og koriander virker også)
kickærter er ristet på panden sammen med 1 spsk olie, 1/2 tsk røget paprika og lidt salt. Begge frø har været en tur på en tør pande hvor de er blevet ristet.
Mums og bon appetit
Hf 1-2 rødbede, spidskål, løg
Hf3 kikærter og feta
Hf 4 ingen
Fedt. 3 spsk. i form af smør olie og ristet solsikke og græskar kerner
Hej:-)
Smuk suppe! Den må prøves. Hvordan beregner man en håndfuld, når det er suppe? Er det en pæn portion, eller?
Vh Randi