Kål salat med kakifrugt, feta og urter
Jeg har jo lovet at ligge mine nye opskrifter op med kakifrugt. Her er den første. En lækker salat med masser af forskellige teksturer og smage som komplimentere hinanden. Butikkerne bugner af kaki frugter, deres søde smag passer perfekt sammen med de bitre kål, den salte feta.
Ingredienser salat: 4 personer , 10 min.
Kvart spidskål
1 1/2 kakifrugt
3 forårsløg
10cm agurk
5 radiser
2 spsk grov hakket eller plukker dild
1 håndfuld feta
Ingredienser vinaigrette;
1 fed hvidløg presset eller fint revet
1 spsk akacie honning
4 spsk æblecider eddike
2spsk olivenolie
Salt og peber
Bland alle ingredienserne lille skål eller hvis du som jeg aldrig smider sylteglas ud, så ryst din dressing der i.
Snit og skær alle grøntsagerne forskelligt sådan at salaten også bliver en fryd for øjet. Bland det hele let sammen med hænderne. Smuldret feta ud over og hæld vinaigrette over lige inden servering.
Salaten passer til både lam, okse og fjerkræ, og super godt med falafler.
Bon appetito
På Sense tæller kakifrugt som hf4 og i denne opskrift er der 1/2 hf4 og 1 håndfuld grønt . Jeg har brugt PUK feta, så en kvart håndfuld 3
Ingen kommentarer endnu