Perlebyg salat m/ feta – Gastrosita
Sprængt okse spidsbryst m/peberrod sauce og grønt

Perlebyg salat m/ feta

713e89ab-7cae-41d8-a5a0-da1e03ade9dc

Mandag; Perlebyg salat m/ feta

Denne er ikke kun genial på en kødfri mandag, men også til madpakken. Den er super let og lige til, de fleste børn vil også kunne lide den. Vores datter får alle elementer lagt hverfor sig på tallerkenen, så spiser hun dem hver for sig. Hun er ikke pjattet med squash, så agurk stave.

Perlebyggen tager 20 minutter at koge, så det er ikke den store tidsrøver. Jeg koger mine dagen før eller om morgenen, så går det endnu hurtigere.Jegkan dog god lide at perlebyggen er lun i salaten. De lune perlebyg, sammen feta, spinat og citron kan et eller andet.

Du skal bruge;

250g PUK salat ost (feta)
100g perlebyg
1 grøntsags boullion
1 squash
400g frisk spinat
1 dusk persille
1 dusk dild
4  forårsløg
100g friske blåbær
1/2 citron
4 spsk olivenolie
Salt
Peber

Skyl perlebyg i koldt vand. Kog dem i tyve minutter sammen med en grøntsags bouillon terning. Skyld alle grøntsager, sørg for enten at slynge spinat i et rent viskestykke eller en salat slynge sådan den ikke er våd og pjasket.

I en lille skål piskes oliven olie, citron saft,, salt og peber sammen. Snit forårsløg fint, skærsquash igennem på langs i kavarte, og snit 1/2 cm tykkelse. Del osten i 4 lige store skiver, sådan den er lige til at brække ud over salaten.

Jeg anretter som sagt vores salater på tallerkener.

3 spsk. perlebyg med top, 2 håndfulde skyllet baby spinat blade, 1/4 squash, 1 forårsløg 2 spsk. blåbær. Og det virker måske omsonst, men jeg vender mine grøntsager i en lille skål med 2 spsk. af dressingen inden jeg anretter. Husk at afslutte med fint hakket dild og persille, bare et par spsk pr. portion.

 

Hf; 1-2 spinat, squash og forårsløg

Hf3; PUK salat ost

Hf4; perlebyg og blåbær

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprængt okse spidsbryst m/peberrod sauce og grønt