Sprængt okse spidsbryst m/peberrod sauce og grønt
Det her jo indbegrebet af mormor mad når det er bedst. Jeg har senset den. På billedet her får vi det med dild rødder til. Det er bare gulerødder som er bagt i ovnen, men inden det kommer i ovnen vendes i salt, hvid peber, oliven olie, citron saft og frisk hakket dild eller tørret dild spidser. Bag dem i 25 min ved 180 grader… eller kog lidt rødder til, som jeg har lagt op til underneden.
Du skal bruge til 4-6 personer 3 timer (det er spidsbrystet som skal koge i 2,5 timer)
800-1000g okse spidsbryst (evt. rester bruges til pålæg, sandwich eller biksemad om søndagen)
1 dl salt
1 spsk. sukker
1 gulerod
100 g persillerod
1 stort løg
1 kvist timian
3 laurbærblade
6 hele peberkorn
1 blomkål
6 gulerødder
4 mellemstore kartofler
3 spsk. frisk revet peberrod
3 dl. koge lage
1 ,5 dl letmælk
40 g smør
2 spsk. hvedeel
2 tsk. sukker
salt
Gnid oksebrystet med en blanding af salt og sukker og pak det ind i en frysepose. Læg oksebrystet i køleskabet i 1 til 2 døgn og vend det et par gange (Nu er det sprængt). Dæk oksebrystet med vand og bring det i kog. Skum urenheder fra og tilsæt stykker af gulerod, persillerod og løg samt timian, laurbærblade og peberkorn og lad det småkoge i 21/2 time, til kødet er mørt. Smelt smørret og bag op med melet. Tilsæt kogelagen lidt efter lidt, mens der piskes. Rør mælk, salt og peber i og giv saucen et opkog. Tag sovsen af varmen, tilsæt peberroden og smag din peberrodssauce til. Server med kogte kartofler, blomkål og gulerødder.
Vælger du sous vide, spræng først også i sous vide 24 timer, og istedet for kogelage bruger du grøntsags fond.
Hf1-2 gulerødder og blomkål
Hf 3 spids bryst
Hf4 1 kartoffel
Fedt 1 spsk. smør
Mælke ration; 1/2 dl letmælk
Ingen kommentarer endnu