Sprængt okse spidsbryst m/peberrod sauce og grønt – Gastrosita
Meatball Mozarella

Sprængt okse spidsbryst m/peberrod sauce og grønt

bdf8eb26-ce59-428b-ab28-89a2cf803f28

Det her jo indbegrebet af mormor mad når det er bedst. Jeg har senset den. På billedet her får vi det med dild rødder til. Det er bare gulerødder som er bagt i ovnen, men inden det kommer i ovnen vendes i salt, hvid peber, oliven olie, citron saft og frisk hakket dild eller tørret dild spidser. Bag dem i 25 min ved 180 grader…  eller kog lidt rødder til, som jeg har lagt op til underneden.

 

Du skal bruge til 4-6 personer 3 timer (det er spidsbrystet som skal koge i 2,5 timer)

800-1000g okse spidsbryst (evt. rester bruges til pålæg, sandwich eller biksemad om søndagen)

1 dl salt
1 spsk. sukker
1 gulerod
100 g persillerod
1 stort løg
1 kvist timian
3 laurbærblade
6 hele peberkorn

1 blomkål

6 gulerødder

4 mellemstore kartofler

3 spsk. frisk revet peberrod

3 dl. koge lage

1 ,5 dl letmælk

40 g smør

2 spsk. hvedeel

2 tsk. sukker

salt
Gnid oksebrystet med en blanding af salt og sukker og pak det ind i en frysepose. Læg oksebrystet i køleskabet i 1 til 2 døgn og vend det et par gange (Nu er det sprængt). Dæk oksebrystet med vand og bring det i kog. Skum urenheder fra og tilsæt stykker af gulerod, persillerod og løg samt timian, laurbærblade og peberkorn og lad det småkoge i 21/2 time, til kødet er mørt. Smelt smørret og bag op med melet. Tilsæt kogelagen lidt efter lidt, mens der piskes. Rør mælk, salt og peber i og giv saucen et opkog. Tag sovsen af varmen, tilsæt peberroden og smag din peberrodssauce til. Server med kogte kartofler, blomkål og gulerødder.

Vælger du sous vide, spræng først også i sous vide 24 timer, og istedet for kogelage bruger du grøntsags fond.

 

Hf1-2 gulerødder og blomkål

Hf 3 spids bryst

Hf4 1 kartoffel

Fedt 1 spsk. smør

Mælke ration; 1/2 dl letmælk

66f3a081-c044-498a-8d80-3123f86ac6ea

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Meatball Mozarella