Kødfri mandag Tomat suppe med Lima bønner og chilli
Tomat suppe m. Lima bønner og chili
Jeg elsker en skøn, sød, syrlig og krydret tomatsuppe, og den må gerne være lidt tyk i konsistens… som barn fik jeg en tynd tomat suppe også med fiskeboller i… fy føj for hunde den var jegvikke glad for.. den her er hurtig og lækker.
Hf1-2, Hf3, og 3 spsk. fedt
Ingredienser;
1 løg
3 fed hvidløg
2 spsk. oliven olie
2 dåser hakket tomat
1 dåse tomat pure
2 gulerødder (store)
1 persillerod
1ltr. Vand
chili flager
salt
peber
1 dåse lima bønner
4 spsk. revet cheddarost (80g)
4 Spsk. blandet ristet pinje, solsikke kerner eller græskar
Frisk persille til topping
Start med at svitse løg, hvidløg i olie lige så stolle, skræl og skær gulerødder og persillerod i små tern og svits sammen med løg og hvidløg. Kom pure i og brænd den let aftens du røre godt i gryden, tilsæt så hakket tomat og chiliflager . Lad det koge op inden du tilsætter vand. Lad det simre i 15 min, Blend og smag så til med salt. Rist kerner. Hæld væsken fra bønnerne og lad dem koge med i to minutter efter du har blendet suppen. Anret med ristet kerner, revet cheddar og frisker urter.
Hf1-2 tomat, løg, gulerod, persillerod
Hf3 Lima bønner
hf4 ingen
fedt 1 spsk solsikke kerner, 1 spsk revet cheddar, 1/2 spsk oliven olie
Ingen kommentarer endnu