Sense mad plan uge 50 – Gastrosita
Interval stegt culotte med svampe og blomkåls bearnaise

Sense mad plan uge 50

ce92269e-529c-4157-9051-3b870c9e5f6a

Det er ret vildt at skrive uge 50, snart er endnu et år gået og det er 2018. Jeg husker det som var det igår ” Det nye millineum” Jeg var i Tyskland med mit daværende arbejde, vi drak Dom Perignon og spiste blinis med beluga kaviar, hele verden stod på den anden ende, grundet en masse dommedags sludder…. Det er 18 år siden, 18 år er gået. Det er den første milepæl i et ungt menneskes liv, det er så mange år det tager før du er myndig, det var det antal år du skulle være for at tage kørekort, stemme ved folketingsvalg, du må rejse ud i verden alene uden forældres samtykke.

Hvad sker der så på 18 år, hvad har ud rettet, oplevet, givet, fået ??? For mig er det et langt og lykkeligt skriv, med naturlige, forventet og alligevel uventet hændelser. Det er de minder som skaber os.. og jeg lover at dele mine med jer.

Nu skal vi tale Sense madplan for uge 50, uge 49 gik lynhurtig, jeg var ude og afholde Sense jule mad kursus, for 40 fantastisk skønne kvinder, en dejlig aften, hvor vi fik lavet 9 retter til både julefrokosten, desserten og konfekten.

En af konfekt opskrifterne vi lavede var PEBERMYNTE KUGLER  , vi lavede også også smukke lækre rødbede marcipan kugler rullet i kokos, den opskrift komme på bloggen i denne uge. Det gør mine helt nye romkugler, som er fyldt med sund og nærende protein og glutenfrie.

I denne uge  er der forholdsvis lette og hurtige retter på programmet, vi er er så meget spændt op med arrangementer, med venner, familie…. Tag bare i dag, mens jeg sidder og skriver dette, putre en skøn kraftig chili på komfuret. Hele min skønne sviger familiekommerforbi til julehygge i dag, der skal laves traditionelt jule konfekt.. Glæder mig til at se svigermors marcipan æggemad, svigerindens julenisse i marcipan, og masser af andre sjovefigurer. Jeg står for maden, gløgg, æbleskiver og rollen som jule DJ. I morgen er det afsted til Nyborg og julehygge med vores ældste datter Sofie og hendes kæreste Lasse, jeg har pakket en gigantisk julekurv til dem. De er begge 18 år, og går i gymnasiet, og dette er deres første jul som samboende og udeboende.  Pengene er små, når man er 18 og studere, begge har fritidsjob, er super seje, og de brokker sig aldrig, jeg er mega stolt. Så ekstra juleforkælelse er på sin plads.

Et lille insider tip i til denne uge, gå ikke glip af den mexicanske forloren hare 🙂

Info om madplanen

Til dig som kigger med for første gang, og måske lige er startet Sense, eller bare har brug for en madplan;

Denne ugentlige plan med aftensmåltider, er både børnevenlig, varieret og den er lavet efter Sense kur principperne. Og lad dig nu ikke skræmme af alle de spændende grøntsager og nye opskrifter den byder på. Vi er 2 voksne og vores datter på Olivia på 5år.

Madplanen er til 4 og den måles i voksen portioner. Jeg har valgt at lave den på den måde, fordi jeg kan se Sense synergi effekten, i det mindre madspild og økonomiske.

Det kan være uoverskueligt altid, at skulle lave et Sense måltid, eller tænke Sense ind i hverdagen, i hvertfald indtil det ligger på rygraden. Derfor er det rart, at stå op, og der allerede er lavet frokost.. Tag fx. Uge 39 kylling i appelsin og kanel. Jeg lavede resterne om til en skøn salat dagen efter. Resterne af ratatouillen brugte jeg i en æggekage om morgenen.

Så hvis du/ i ikke er 2 voksne og 2 teenagere, så brug dine rester, i madpakker og morgenmåltider. Er det gryderetter , så som boller i karry, gullasch etc. Så frys ned i en Sense portion til dig selv.

Er du alene på Sense så halver opskrifterne, og du er lige så godt dækket ind.

Mit råd til dig, som er på Sense, ny eller gammel. Når du nu har din og familiens aftensmad på plads med denne madplan. Så tænk dine andre måltider ind.

Her er ugens måltider inkl. ingredienser og link til opskrift. Jeg har samtidigt gjort det let for dig, og sat Sense opdelingen på opskrifterne.

Mandag: Tomat suppe m. Lima bønner og chili , Hf1-2, Hf3, og 3 spsk. fedt

1 løg

3 fed hvidløg

2 spsk. oliven olie

2 dåser hakket tomat

1 dåse tomat pure

2 gulerødder

1 persillerod

chili flager

salt

peber

1 dåse lima bønner

4 spsk. revet cheddarost (80g)

4 Spsk. ristet solsikke kerner eller græskar

Frisk persille til topping

 

Kødfri mandag Tomat suppe med Lima bønner og chiki

Tirsdag: Svensk pølseret m. tomat salat. Hf1-2, Hf3 , Hf4 og 1,5 spsk. fedt

8 rødepølser eller 4 Frankfurter (minimum 80%kød indhold)
1 stort løg
1 fed hvidløg

3 sps oliven olie

1 tsk røget paprika ( har du ikke røget , så undlad, men et rigtigt godt krydder som kan give en smule bacon smag til gryderetter og kylling bryst b.l.a)
1 dåse tomat pure
3 spsk ketchup
2 dl minimælk

2 dl vand
2 gulerødder
2 sødekartofler
4 pastinakker

4 spise kartofler( valgfri) Hf4
2 spsk eddike

Tomat salat
1 bk cherrytomater
1 løg
1/2 agurk
2 spsk oliven olie
3 spsk Eddike
Persille

Sense mad med vores datter på 4❤Svensk pølseret

 

Onsdag: Sticky shrimp nudelsalat. Hf 1-2, Hf3 og 2 spsk. fedt

400g Tiger rejer
0,8dl Soya
3 spsk. Honning

4 spsk. Smør
1 citron
3 fed hvidløg
1 spsk. Sesam
3 forårsløg (det er til at komme på toppen)

Stegte grøntsags nudler

1/2 hvidkål
1 løg
2 fed hvidløg
1/2 bakke bønne spire
3 forårsløg
3gulerødder

1 dl ærter
3 spsk. Oliven olie eller kokos
2 spsk. Soya
1 spsk. Frisk revet ingefær

Mine favorit rejer #stickyshrimps

 

Torsdag: Portebello burger.Hf1-2, Hf3 3 spsk. fedt

500g hakket okse
4 skiver bacon
4 skiver cheddar + 4 til bøffen 🙂
8 portebello svampe
1/2 iceberg / eller romaine
1 rødløg
4 syltet agurker
Ketchup

2 spsk. olie

Portebello bacon cheese burger

 

 

Fredag: Antipasti / tapas bræt ( Vi får gæster, og det er hurtigt nemt og lækkert)

3 slag god pølse (salami)

2 slags skinke (Fx. serano og kogt italiensk skinke)

Pate

Kogte æg

Hønsesalat ( jeg lavede min egn fra en rest kylling)

Krabbesalat ( Min fiskehandler har den bedste)

creme ost

Rød primadonna ost

Taleggio ost

Gouda

Syltet agurk

Frisk agurk

Gulerods stave

Cherry tomater

Peberfrugt

**Jeg tror ikke en opskrift er nødvendig, anret et lækkert bræt, hold dig til dine håndfulde. Mit råd er at du laver din tallerken, med den rette mængde og håndfulde, og nyd den med et glas vin.
Lørdag: Mexicansk forlorenhare. Hf1-2, Hf3 og 3 spsk. fedt

400g 3-6% hakket okse

1/2 sød kartoffel

1/2 stort løg

2 fed hvidløg

1 1/2 tsk salt

2 æg

1/2 grøn peberfrugt

30g revet cheddar

2 spsk tomat pure

1/2 tsk spidskommen

1/2 tsk stødt koriander

1/2 tsk paprika

1/2 tsk peber

2 spsk jalapenos

4 stykker pancetta / bacon

Sødkartoffel pure

4 stk sødkartoffel (str. Håndfuld)

salt peber

4 spsk smør

Avocadosauce

2 små avocadoer

1 lime

1 fed hvidløg

4 spsk fraiche 5%

1/2 tsk stødt koriander

salt

Mexicansk foloren harer med det hele

 

indkoeb-uge-50

** BEMÆRK, Jeg har ikke inkluderet fredagens tapas/Antpasti bræt.

 

Rigtig god uge til jer alle.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Interval stegt culotte med svampe og blomkåls bearnaise