Grillet medister i svøb m/sødkartoffel
Det her er en hurtig let og billig sommerret på grillen, og den er med mandens ynglings krydderi “BACON”
Der er til 4 personer i denne opskrift og det tager 10 min at forberede og 35 min på grillen.
Du skal bruge
Grillet medister i svøb og sød kartoffel
500g medister
5 skiver bacon
2 store sød kartoffel
Salat:
1/2 pose frisk baby spinat 250g
4 jordskokker (eller radiser)
2 håndfulde grønne bønner
3 forårsløg
Dressing til salat:
2 spsk solsikke kerner
2 spsk æblecider eddike
2 spsk oliven olie
Salt
peber
Dressing til sød kartofler:
4 spsk fraiche 5 %
Persille
Salt og peber
Sådan gør du:
Svøb medisteren i bacon, sørg for at den er dækket af bacon og læg den på køl. Vask de søde kartofler og flæk i halve. Læg dem på grillen oven på et stykke alu folie og grill i 25-30min, de sidste 15 minutter grilles medisteren med (husk indirekte varme)
Vask alle grøntsager til salaten, snit jordskokker og forårsløg. Bønnerne over hældes med kogende vand og 1 tsk salt. Lad dem stå under låg i 5 minutter, dræn for vand og anret sammen med resten af ingredienser til salaten. Pisk eddike, olie, salt og peber sammen til en smagfuld dressing og lige inden servering vender du salaten rundt
HUSK:
I dette sense måltid er der plads til 1 håndfuld jordbær med minimælk, hvis altså du har sparet på din mælke ration i løbet af dagen
Mit Sense måltid:
1/4 del af medisteren
1/2 sød kartoffel, 1 spsk dressing
1/4 del af salaten
Og til dessert 6 jordbær, 2 dl mælk 1 spsk sukrin gold
Hf 1-2 : sødkartoffel og salat
Hf 3: Medister og bacon
Hf 4: Jordbær
Fedt: ! spsk. fordelt på solsikke kerner og oliven olie
Smagsgivere: salt, peber, persille, eddike
Ingen kommentarer endnu