indisk mango kylling – Gastrosita
smørstegt rødspætte m. kærnemælk sauce

indisk mango kylling

95c75529-7a2d-43f6-86f4-5ff3f3de02d0

Jeg var igen i år,en tur i Oslo og lave mad på Oslo Design fair, og i den forbindelse varjeg ude og spise og fik den mest skønne og bedste indiske ret jeg længe har fået. Chicken mango… OMG så da jeg kom hjem, måttejeg jo surfe rundt på nettet og finde alverdens opskrifter, og der er virkelig mange variationer.. Nu har jeg fundet den som minder mest, også er den tilpasset, Sense.

Det er skøn ret, med sød, syrlig, hot, krydret, saltet og  cremet lækker ret, og man skal have naan brød til. Det smager så fantastisk når man lige samler et stykke kylling op godt med sovs på, skovler lidt raita på,også ind i munden…. uuhmmmmmm mums filibabs altså. Det er lidt rodet, og man får lidt på fingrene, men det er hver en mundfuld hver. Er du ikke på sense , så brug endelig fuldfed kokosmælk og svits du bare kødet af i lidt god smør og olie… men på Sense holder du dig til nedenstående. 😉

 

Arbejdstid; 40 min (minimum 2 timer på køl)  4 personer

Du skal bruge;

400g kylling bryst

1 moden mango

2 spsk. masala krydderi

4 spsk. oliven olie

1 tsk chili flager

1 ds tomat pure

2 fed hvidløg

2 cm ingefær

2 spsk.  mango chutney (bruges resten i dressinger, grill marinader og som tilbehør)

1 spsk maizena mel

1  dåse kokos mælk light

1 blomkål

2 dl basmati ris

2 naan brød

1 agurk

4 tomater

1 dusk mynte

8 spsk. cremefraiche 5%

1 dusk koriander, hvis du er til det, smager skønt på toppen af retten.

Sådan gør du ;

Start med at flække brysterne på langs, og skær så i 2 cm stykker. Bland tomatpure med, oliven olie fint revet hvidløg, ingefær, chili flager og masala krydderi. Vend dine kylling stykker i blandingen. Og lad dem marinere minimum 3 timer på køl eller natten over.

Skræl mangoen, og skær frugtkødet fri for stenen, og blend sammen med chutney.

Op varm en dyb pande godt op, rist så kylling stykkerne godt af, det tager 3-4 minutter, drys så maizena over og vend rundt. tilsæt så din kokosmælk og blendet mango og lad retten simre 10 minutter, smag nu til med salt.

Riv eller hak din blomkål fint i foodprocessor. Kogrisene efter anbefalingen, når risene er kogte og drænet for vand,vendes de med den revet blomkål, læg så låg på i 5 min.

Flæk agurk på langs, fjern kerner med en spisekse, skær tomaten i mellemstore tern, hak halvdelen mynte, ca 3 spsk. bland det hele med cremefraiche og din Raita er nu klar til at blive serveret med dine ris og kylling.

 

På min tallerken er der;

2 grydeskeer med kål-ris, 2 grydeskeer mango kylling , 1/4 del af raitaen og 1/3 del af et naan brød.

Hf1-2 agurk, tomat, blomkål

Hf3 kylling

Hf4 ris og 1/3 af et naanbrød

Fedt: 1 spsk. oliven olie

1 dl mælke ration fra kokos mælk light

 

Retten koster ca. 165 kr. at lave og er til 4 personer, resten af mango chutneyen for du stor glæde af i grill marinader, dressinger og 1 spsk. til boller i karry er også skønt.

6af22b24-9687-4cac-9777-827150f1c040

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

smørstegt rødspætte m. kærnemælk sauce