Kikse kage med et nyt tvist – Gastrosita
Tikka masala sandwich på grønkåls naan

Kikse kage med et nyt tvist

kiksekage2

I lørdags havde jeg lovet min skønne veninde, at komme med dejlig mad til de sultne flyttefolk, som havde knoklet fra tidlig morgen. Hende og hendes mand er nogle af de skønneste mennesker jeg/vi kender.  De er altid klar med en hjælpende hånd og et smil. Så da Tina spurgte om ikke jeg ville finde på noget godt at spise….. SELVFØLGELIG.

Jeg fik bagt nogle skønne pølsebrød med masser af øl i, og lavet fantastisk topping til Gourmet-hotdogs, det kommer selvfølgelig på bloggen. Nu skal de jo handle om denne lækre chokolade sag.

Tinas mand Martin, ved jeg elsker kikse-kage,og jeg ved også, at det er noget han får en gang om året, og det er på hans fødselsdag. Nu var det ikke hans fødselsdag, men han er sku også altid så sød og hjælpsom. Tag bare da vi havde købt huset sidste år og holdt indflytterfest, der kom han med en vekselpumpe til vandvarme – børge i kælderen, en som åbenbart ikke var i tip top form. Jeg/vi blev så glad, fordi ,at han helt ud af boksen, selv tænker tanken, det er det de mangler, ovn i hjalp han også med at skifte den. Så desserten var til ære for ham i lørdags.

Opskrift 10-12 personer

Du skal bruge

300 g mørkchokolade

1 dåse kondenseret mælk

50 g smør

1 tsk. maldonsalt

1 spsk. frysetørret hindbær

30 g mandler

30 g hasselbødder

30 g cashewnødder

20 marie kiks

Sådan gør du

Hak chokoladen groft, smelt den i en tykbundet gryde ved lav varme sammen med kondenseret mælk og smør, tilsæt halv delen af salten.

Tag en 13 x 30 cm brødform og dæk den med husholdnings-film, kom lidt nødder og halvdelen af de frysetørret hindbær i. Hæld nu det første lag chokolade ovn på, tag de runde marie kiks og fyld så godt som muligt uden at overlappe, fyld hullerne med nødder, hæld så endnu et lag chokolade på, læg nu kiksene modsat af sidste lag og igen dæk huller med nødder, fortsæt indtil du afslutter med et lag chokolade og lad den stå på køl i 4 timer. Husk inden du stiller den på køl at drysse med nødder, resten af Maldon salt og frysetørret hindbær.

kiksekage 1

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tikka masala sandwich på grønkåls naan