Koreansk Bulgogi Bowl – Gastrosita
Græskar humus

Koreansk Bulgogi Bowl

75ca0f73-6951-4fc0-96b9-bbe2fb9ac73c

Jeg er ret vild med koreansk mad, jeg ved ikke hvor meget det er. Over ud i provinsen eller på den anden side af Storebælt. Jeg kan kun påmdet varmeste anbefale at det prøves. Så afsti-afsted hvis din by har fåetet koreansk spisested, jeg lover du vil blive smagsberiget på de;helt fantastiske måde … den der du ved hvor man tænker OMG hvad er det for nogle engle som danser på smagsløgene og er det tryllestøv de spreder i min mund ….

Bulgogi er traditionelt sødt, syrligt og saltmarineret oksekød skåret tynde tynde skiver også grillet hårdt, også vendt i sesam frø og lidt frisk forårsløg eller Kimchi (vi tager kimchi en anden, dag, det smager også fantastisk.

Det her er en spicy park bulgogi, ens for alle bulgogi retter er at de marineret i blendet pære eller røde æbler såsom Royal Gala eller pink lady . Jeg bruger æble i denne opskrift, da det går godt til svin. Husk selv at justere for styrken i chili.

Du skal bruge:

Marinade/

1 spsk chiliflager
2 cm ingefær

1 rødt æble
4 fed hvidløg
4 spsk soya
2 spsk. Scirachi chili
2 spsk. ristet sesam
2 spsk. Brun farin
3 spsk. Risvin eddike

3 spsk. Olivenolie eller peanut olie
1/2 spsk. frisk kværnet peber
600g nakkekotelet

Tilbehør/
1 broccoli
1/2 rød spidskål
1/2 kinakål
4 forårsløg
150 g sukkerærter
4 gulerødder
Frisk koriander

2 spsk sesam

I en blender blandes alle ingredienser til marinaden, skær nakkekotelerne i 3 mm tykke skiver og marinere i minimum 30 min. gerne længere. I mellem tiden vaskes og skylles grøntsagerne. Snit dem sådan at de ser indbydende ud i serveringsskålene. Rist sesam på en tør pande.

Resultatet bliver klart bedst på en brandvarm grillpande, men en super varm almindelig pande dur også… HUSK bare ikke at komme alt kødet på panden på en gang, så koger det nemlig i stedet for at stege og give dig de her fine små crispy stege skorper…. Marinaden har mørnet kødet, så stegningen tager maks 5 min, men brug sanserne

I min Sense skål er der:

2,5 håndfuld blandet grønt og 1 håndfuld kød

Jeg tæller marinaden som håndfuld 4 i denne ret frodig jeg både bruger æble og brun farin … Du kan roligt til resten af familien koge lidt gode ris til. Det gjorde jeg, min på 5 er vil med retten, men vil gerne have ris til.

Hf1-2 Kinakål, sukkerærter, forårsløg, broccoli, gulerødder

Hf3 Nakkekoteletter

Hf4 æbler og farin i marinade

Fedt: 1,2 spsk i form af sesam og olie i marinaden

6ab4db26-fc31-4055-b98e-cdaf65b0f57f

2 kommentarer

  • Mette

    Hvor ser det lækkert ud. Min mand har dog et ret anstrengt forhold til nakkekoteletter (eller kød med fedt i generelt). Er det afgørende for retten, at det er nakkekoteletter eller kan andet bruges? Vh. Mette

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Mete, du kan godt bruge et mere magert stykke kød, det er bare i fedtet smagen sidder, specielt når det steges på grillpande

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græskar humus