Mexicansk vegetar pizza og pizzasalat – Gastrosita
Andelår i appelsin og bagte jordskokker

Mexicansk vegetar pizza og pizzasalat

6cee8332-6640-4c5d-9bcf-58e4171128e9

En af de helt hurtige aften måltider, og en af favoritterne her i huset. Jeg er vild med at kunne lave et sundt måltid mad på under 30 min, og at den samtidig gør alle glade.

Jeg har valgt at kalde det for mexicansk pizza fordi den er på en fuldkorns tortilla bund,  tomat saucen er skiftet ud med chutney salsa, jeg bruger den fra Coop  365 økologi, det er een med mindst sukker i. Fyldet er røde bønner, champignon , cheddar og peberfrugt og til sidst toppes den med et sammenpisket æg. Så derfor mexicansk.

Hvorfor så pizza salat? Jo ser du i mine yngre dage arbejdede jeg en del i Sverige. Vores kære naboer spiser helst varm mad til frokost, eller gjorde. Så derfor er der virkelig mange frokost restauranter , med rigtig god frokost. Det gælder også de større pizzarier, og tilbage i slutningen af 90’rne stod der altid på pizza buffeten en stor skål med “Pizza salat” en syrlig og salt hvidkålssalat med masser af grov peber. Og den smagte skønt, de fleste steder, nogle knap så godt. Jeg laver altid ekstra fordi så har jeg til madpakken, eller hvis jeg ved vi skal have suppe. Jeg kan godt lide en lille salat inden suppen.

Jeg har justeret pizza salaten efter hvad jeg kan lide, den fået meget mere syrligt, men det finder du ud af.

Mexicansk vegetar Pizza og pizza salat
4 fuldkorns tortilla
1 glas salsa
8 spsk. Revet. Cheddar
1 dåse røde bønner
4 æg
1 peberfrugt
8 champignong
400g hvidkål eller spidskål
1 dl eddike
1/2 dl vand
1 spsk. Grov peber
1 tsk. Salt
1,5 spsk. Honning

 

Sådan gør du:

Start med pizzasalaten, den bliver absolut ikke dårligere af at bliver lavet om morgenen, også trække til om aftenen. Jeg snitter min kål i en foodprocessor eller på mandolin jern, men en god kniv fungere også fint. I en lille skål blandes eddike, salt, peber honning og vand. I en stor skål vendes kålen med dressingen, mens den står og trækker og i laver jeres pizzaer, så vend rundt et par gange i salaten.

Tænd ovnen på 200 grader varm luft, find 2 bage plader gram og beklæd med bage papir. Kom 2 spsk chunky salsa på hver, 3 spsk. Cheddar på hver (30g) dræn de røde bønner for vand og fordel dem på et stykke køkkenrulle i 4 lige store portioner og fordel på pizzaerne, kom så Skive skåret champignong på hver, så peberfrugt og til sidst 1 sammen pisket æg. Husk at krydre med lidt salt og peber, og gerne chiliflager. Bag i ovnen i 7-10 min, hold øje med dem.

 

Sense fordelingen ser således ud;

Hf1-2 hvidkål, peberfrugt, salsa, champignon

Hf3 rødebønner og æg

Fedt: cheddar

smagsgivere: eddike, honning , salt og peber

93f56aaa-5f83-47c0-8ac1-76223de70933

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Andelår i appelsin og bagte jordskokker