Sense Svensk pølseret – Gastrosita
Meatfree monday, Brændt blomkåls suppe og ostebrød

Sense Svensk pølseret

img_0528

 

Svensk pølseret og tomat salat
En dejlig familie ret med masser af smag, og her på bloggen har jeg lagt to forskellige op og begge er Sense egnet, den ene er lavet til vores lille familie bestående af min kæreste Hans og vores datter Olivia på 4år. Opskriften underneden er beregnet til 4 voksne.

8 rødepølser eller 4 Frankfurter (minimum 80%kød indhold)
1 stort løg
1 fed hvidløg

3 sps oliven olie

1 tsk røget paprika ( har du ikke røget , så undlad, men et rigtigt godt krydder som kan give en smule bacon smag til gryderetter og kylling bryst b.l.a)
1 dåse tomat pure
3 spsk ketchup
2 dl minimælk

2 dl vand
2 gulerødder
2 sødekartofler
4 pastinakker

4 spise kartofler( valgfri) Hf4
2 spsk eddike

 

Tomat salat
1 bk cherrytomater
1 løg
1/2 agurk
2 spsk oliven olie
3 spsk Eddike
Persille

 

Pølseret

svits hakket løg og hvidløg, kom paprika ned og vend rundt. Nu skal pureen brændes af, det kalder man det, og er en process som gør at den bliver sødere. Dvs at ved forholdsvis høj temperatur svitses tomat pureen af nede i gryden dammen med løg og hvidløg, kom så alle de skrællede rodfrugteog kartoffel tern i gryden, og lad det svitse med. Kom ketchup salt og peber ved. Kom så eddiken i og vend rundt, så vand og mælk og lad retten simre i 10 minutter før du kommer pølse skiverne i.

 

Tomat salat

Halver tomaterne, skær løget i tynde skiver, brug gerne et mandolin jern. Skræl agurken og flæk den, skrab så kernerne ud, og snit små halvmåner. Hak persillen og vend den sammen med tomater, agurk og løg.  Pisk i en skål, eller ryst sammen i et syltetøjsglas 2 spsk oliven olie, 3 spsk eddike , frisk kværnet salt og peber, husk at smage til.

Tips** skulle du komme forbi din lokale etniske grønthandler, så køb en pose sumak krydderi. Et smukt lilla krydderi med en dejlig syrlig smag. Det er super godt på salater, fisk, kylling og i dressing.

 

Forselingen i en Sense spisekasse:

Jeg spiser 2 generøse grydeskeer med top på og 2 store salat skeer fulde af salaten.

Hf1 Gulerod, pastinak, sød kartoffel og løg

Hf2 Tomat salaten

Hf3 pølser

Hf 4 er der en 1/4 – 1/2 af hvis du vælger at komme kartofler i

Fedt: 1 spsk.

Smags tilsætter: ketchup, tomatpure, eddike og krydderier

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Meatfree monday, Brændt blomkåls suppe og ostebrød