Sense kur madplan uge 48 – Gastrosita
Grønkåls raita

Sense kur madplan uge 48

Processed with MOLDIV

Madplan uge 48

Så er madplanen for næste uge på plads , nu skal der gøres hovedrent, og pyntes til JUL. Vi er fuldt booket alle weekender frem til jul, med skønne venner, julefrokoster, rejser, arbejde. Jeg mangler stadig at dele mine nye juleopskrifter med jer på julebag og konfekt. De første julegaver er købt, nu mangler jeg bare de sidste 9. Vi skal også traditionen tro have den store julebage dag, og i år har jeg besluttet at rejse på juletur med kær veninde. Så selvom vi rykker alt til november, for ikke at blive presset i december, så fyldes den op alligevel.

I denne uge, skal vi forbi en af min kære moders favoritter, der er to kødfrie dage, også skal det udnyttes at kamsteg er så billigt i disse tider.

Det er vigtigt at du bemærker mængden i opskriften til fiskefrikadeller, jeg laver nemlig til fryser og madpakker.

Til dig som kigger med for første gang, og måske lige er startet Sense, eller bare har brug for en madplan;

Denne ugentlige plan med aftensmåltider, er både børnevenlig, varieret og den er lavet efter Sense kur principperne. Og lad dig nu ikke skræmme af alle de spændende grøntsager og nye opskrifter den byder på. Vi er 2 voksne og vores datter på Olivia på 5år.

Madplanen er til 4 og den måles i voksen portioner. Jeg har valgt at lave den på den måde, fordi jeg kan se Sense synergi effekten, i det mindre madspild og økonomiske.

Det kan være uoverskueligt altid, at skulle lave et Sense måltid, eller tænke Sense ind i hverdagen, i hvertfald indtil det ligger på rygraden. Derfor er det rart, at stå op, og der allerede er lavet frokost.. Tag fx. Uge 39 kylling i appelsin og kanel. Jeg lavede resterne om til en skøn salat dagen efter. Resterne af ratatouillen brugte jeg i en æggekage om morgenen.

Så hvis du/ i ikke er 2 voksne og 2 teenagere, så brug dine rester, i madpakker og morgenmåltider. Er det gryderetter , så som boller i karry, gullasch etc. Så frys ned i en Sense portion til dig selv.

Er du alene på Sense så halver opskrifterne, og du er lige så godt dækket ind.

Mit råd til dig, som er på Sense, ny eller gammel. Når du nu har din og familiens aftensmad på plads med denne madplan. Så tænk dine andre måltider ind.

Her er ugens måltider inkl. ingredienser og link til opskrift. Jeg har samtidigt gjort det let for dig, og sat Sense opdelingen på opskrifterne.

 

Nederst finder du indkøbslisten.
Mandag: Broccoli tærte med ny råkost
broccoli
1 rulle fuldkorns tærtedej
6 æg
1 løg
1 fed hvidløg
250 g hytteost
1 spsk smør
2 spsk oliven olie
6 spsk revet mozarella
Salt og peber
2 gulerødder
1/4 spidskål

1/2 rødbede

 

Broccoli tærte og råkost salat

Tirsdag: Farseret porrer i fad m. Bagte porrer og rødder
500g hakket kalv og flæsk
2 æg
1 løg
Salt
Peber
4 porrer
4 spsk. Smør
Rasp
Bagte porrer og rødder:
4 porrer
6 store gulerødder
4 spsk. Oliven olie
3 spsk. Soya

 

Farseret porrer

Onsdag: Fiske frikadeller M. Kål og fritter

Fiskefrikadeller
400g lyssejfilet
400g torsk
1,5 tsk salt
Frisk kværnet peber
1 spsk løgpulver
1/2 dl fløde
3 æg
1 spsk mel
2 spsk smør til stegning
3 spsk oliven olie

Fritter:
2 bagekartofler/
4 sødekartofler
3 spsk oliven olie
Salt
1 tsk oregano
Coleslaw
1/2 spidskål
4 gulerødder
2 dl fraiche 5%
2 tsk Dijon sennep
2 spsk citron saft
1 spsk rørsukker
Frisk kværnet peber

Fiskedeller med fritter og kål

Torsdag: Sønderjysk kål og medister m/senneps bagte rødbeder
500g medister
500g optøet sønderjysk kål
Smør
Mælk
500g rødbeder
Flormelis
Grov sennep

 

Sønderjysk kål m/medister og senneps bagte rødbeder

Fredag: Falaffel fredag med humus og pita
2 dåser kikærter
1/2 løg
3 spsk hakket frisk koriander
3 spsk hakker persille
3 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk salt
1/2 tsk Cayenne peber
1 æg
2 spsk mel
2 tsk lopoefrø skaller
4 pitabrød
1/2 iceberg
1 rødløg
1 agurk
2 tomater

Dressing:
8 spsk Fraiche 5%
3 spsk hakket purløg
salt og citron saft

Gnavegrønt:
Blomkål
Gulerødder
Agurk

Humus:
1 dåse kikærter
2 fed hvidløg
1 citron (citron saft)
2 spsk tahin
2 spsk oliven olie
Spidskommen

http://gastrosita.dk/falafel-og-pita/

Lørdag: Langtidstegt Flæskesteg m. Selleri salat og hasselbagt rødbede
Knold selleri
Æble
Blåbær
Persille
Valnødder
Kamsteg
Lange rødbeder
Æble chili dressing
1/2 æble
Chili flager
1 spsk. honning
Salt
Fraiche 5%

 

Langstidstegt flæskesteg m. Sellerisalat og hasselbagt rødbede

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønkåls raita