Sense madplan uge 5 – Gastrosita
Høns i Asparges

Sense madplan uge 5

ed25a83e-b164-4ab7-85bd-89ef019b824d

Uge 5

Endnu en uge er gået, jeg har været i Oslo og lave mad til pressen på Oslo Design fair. For anden gang har jeg åbnet messen med mit take på temaet… Jeg havde forud lavet opskrifter til personale, også blev jeg fløjet op til åbnings dagen,  men det skal i nok høre meget mere om her på bloggen.

Madplanen er stadig i mormor humør, det er stadig god solid kost med Sense tvist og Sense-madkasse i tankerne,og det er blevet rigtig godt.

Min søde mand er vild med tarteletter, og som i ved er intet jo forbudt på SENSE, men viskal lære at styre vores indtag, mængder og i de rette forhold. Det har jeg gjort denne gang med tarteletter, og jeg er vild med det-en sprød luksus tartelet,med 3 x fyld 😉 også bruger vi resten af fonden til en fantastisk suppemed hjemmelavet store rustikke kødboller… Så skal vi have varm kartoffel salat. Og har du aldrig prøvet min opskrift på Portebello burger, så glæd dig, den smager så fantastisk og syndigt, men er perfekt til en Sense madkasse/måltid.

Er det første gang du kigger forbi bloggen, så velkommen til, læs nedenstående, der får du svar på de fleste spørgsmål, er der ikke det du søger, så spørg endelig.. NB: husk at kigge på min liste med spisekammer ting, som jeg stort set altid har hjemme.

Processed with MOLDIV

Denne ugentlige SENSE madplan med aftensmåltider, er både børnevenlig, varieret og den er lavet efter Sense kur principperne. Og lad dig nu ikke skræmme af alle de spændende grøntsager og nye opskrifter den byder på. Vi er 2 voksne og vores datter på Olivia på 5år.

Madplanen er til 4 og den måles i voksen portioner. Jeg har valgt at lave den på den måde, fordi jeg kan se Sense synergi effekten, i det mindre madspild og økonomiske.

Det kan være uoverskueligt altid, at skulle lave et Sense måltid, eller tænke Sense ind i hverdagen, i hvertfald indtil det ligger på rygraden. Derfor er det rart, at stå op, og der allerede er lavet frokost.. Tag fx. Uge 39 kylling i appelsin og kanel. Jeg lavede resterne om til en skøn salat dagen efter. Resterne af ratatouillen brugte jeg i en æggekage om morgenen.

Så hvis du/ i ikke er 2 voksne og 2 teenagere, så brug dine rester, i madpakker og morgenmåltider. Er det gryderetter , så som boller i karry, gullasch etc. Så frys ned i en Sense portion til dig selv.

Er du alene på Sense så halver opskrifterne, og du er lige så godt dækket ind.

Mit råd til dig, som er på Sense, ny eller gammel. Når du nu har din og familiens aftensmad på plads med denne madplan. Så tænk dine andre måltider ind.

Her er ugens måltider inkl. ingredienser og link til opskrift. Jeg har samtidigt gjort det let for dig, og sat Sense opdelingen på opskrifterne.
Mandag; Perlebyg salat m/ feta

300g PUK salat ost (feta)
100g perlebyg
1 grøntsags boullion
1 squash
400g frisk spinat
1 dusk persille
1 dusk dild
3 forårsløg
100g friske blåbær
1/2 citron
4 spsk olivenolie
Salt
Peber

Perlebyg salat m/ feta

 

Tirsdag; Høns i asparges (NB * husk denne ret høre sammen med torsdagens)

1 kylling 12-1400g
2 porrer
3 store gulerødder
1 løg
3 fed hvidløg
4 bladselleri stilke
4 laurbærblade
1/2 dusk persille
1/2 dusk timian
7 peberkorn
1 dåse asparges
2 dl ærter
3 gulerødder
50g smør ( 5 spsk fedt)
2 spsk. mel

Høns i Asparges

 

Onsdag: Pølser og “Senset varm kartoffelsalat”

4 grove frankfurter minimum 86% kød

300g små kartofler

300g sødkartoffel

300g jordskokker

2 store løg

1 dl eddike

2 spsk. sukker

80ml  fløde

1/2 tsk. peber groft

1/2 tsk. salt

Pølser og Senset varm kartoffelsalat

Torsdag; Kylling- suppe m. Rustikke kødboller og nudler

400 g hakket kylling

2 æg

1 løg

1 tsk. løg pulver

1/4 tsk peber

1/2 tsk. salt

1 spidskål

2 porrer

2 stilke bladselleri

250 g champignon

120 g nudler(jeg bruger boghvede) eller spagetti

Kylling suppe m/ rustikke kødboller

 

Fredag; Portebello bacon cheese burger

500g hakket okse
4 skiver bacon
4 skiver cheddar + 4 til bøffen 🙂
8 portebello svampe
1/2 iceberg / eller romaine
1 rødløg
4 syltet agurker
Ketchup

2 spsk. olie

Portebello bacon cheese burger

Lørdag; Mørbrad m/champignon sauce og hasselbagte rødder

 

1 svinemørbrad
Salt
Peber
Paprika
1 spsk smør
1 spsk oliven olie
1/2 løg
300g champignon

2 spsk. Olivenolie

tørret timian
4 store pastinak
4 gulerødder
200g grønnebønne
8-12 små kartofler
1 spsk. Grov sennep
600ml fløde
3dl vand
1 spsk. Hvedemel
1 bakke blandt salat fx. Med feldtsalat, cikorie og frise
2 spsk. Balsamico
1 spsk. Acaciehonning
Salt peber

Mørbrad m. Svampe sauce og hasselbagte rødder

 

uge5ind

12 kommentarer

  • Lisbeth Møller

    Dejlig madplan du laver 👏👏👏

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bitti

    Det ser virkelig lækkert ud 😊 jeg vil meget gerne have tilsendt dine madplaner ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Biti,
      Det lyder dejligt, du skal klikke på følg blog, så får du automatisk alle nye madplaner og opskrifter tilsendt.

      Rigtig god aften

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette

    Jeg vil gerne modtage en madplan
    Det nemt og bekvemt i en travl hverdag
    Maden ser ser lækker ud og nem at lave

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Jette,
      Det er super, du skal bare følge blog, så kommer alle de nye madplaner og opskrifter til dig på mail. Tag et kig herinde, der er allerede mere end 50 madplaner som følger Sense, snart kommer der Sensemadpakker og desserter

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

    Vil gerne benytte dine opskrifter

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Susanne,

      Så skal du klikke på følg blog og oprette, så får du alle de nye opskrifter tilsendt. Lige nu er der virkelig travlt og du kan opleve at du ikke kan oprette dig som bruger, så prøv lidt senere.

      Bedste hilsner

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • pernille Søndergaard

      jeg vil gerne bruge dine opskrifter det er lige det jeg mangler for at komme i gang hvordan følger jeg

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Pernille, det lyder dejligt, klik på følg blog, og du får alle nye madplaner og opskrifter tilsendt. God lørdag

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bodil Haaning

    Vil gerne kunne købe en madplan til en småtspisende

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Bodil,
      Halver eller del min madplan i 4 istedet.
      Jeg vil virkelig gerne hjælpe, men jeg tænker at når du siger småt spisende, så skal vi fokusere på proteinerne, så vi undgår tab af muskelmasse. Så hvad med at spise mængden af hf3 også kun en håndfuld grønt og en halv hf4 , 2 spsk fedt

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Høns i Asparges