Sense madplan uge 5
Uge 5
Endnu en uge er gået, jeg har været i Oslo og lave mad til pressen på Oslo Design fair. For anden gang har jeg åbnet messen med mit take på temaet… Jeg havde forud lavet opskrifter til personale, også blev jeg fløjet op til åbnings dagen, men det skal i nok høre meget mere om her på bloggen.
Madplanen er stadig i mormor humør, det er stadig god solid kost med Sense tvist og Sense-madkasse i tankerne,og det er blevet rigtig godt.
Min søde mand er vild med tarteletter, og som i ved er intet jo forbudt på SENSE, men viskal lære at styre vores indtag, mængder og i de rette forhold. Det har jeg gjort denne gang med tarteletter, og jeg er vild med det-en sprød luksus tartelet,med 3 x fyld 😉 også bruger vi resten af fonden til en fantastisk suppemed hjemmelavet store rustikke kødboller… Så skal vi have varm kartoffel salat. Og har du aldrig prøvet min opskrift på Portebello burger, så glæd dig, den smager så fantastisk og syndigt, men er perfekt til en Sense madkasse/måltid.
Er det første gang du kigger forbi bloggen, så velkommen til, læs nedenstående, der får du svar på de fleste spørgsmål, er der ikke det du søger, så spørg endelig.. NB: husk at kigge på min liste med spisekammer ting, som jeg stort set altid har hjemme.
Denne ugentlige SENSE madplan med aftensmåltider, er både børnevenlig, varieret og den er lavet efter Sense kur principperne. Og lad dig nu ikke skræmme af alle de spændende grøntsager og nye opskrifter den byder på. Vi er 2 voksne og vores datter på Olivia på 5år.
Madplanen er til 4 og den måles i voksen portioner. Jeg har valgt at lave den på den måde, fordi jeg kan se Sense synergi effekten, i det mindre madspild og økonomiske.
Det kan være uoverskueligt altid, at skulle lave et Sense måltid, eller tænke Sense ind i hverdagen, i hvertfald indtil det ligger på rygraden. Derfor er det rart, at stå op, og der allerede er lavet frokost.. Tag fx. Uge 39 kylling i appelsin og kanel. Jeg lavede resterne om til en skøn salat dagen efter. Resterne af ratatouillen brugte jeg i en æggekage om morgenen.
Så hvis du/ i ikke er 2 voksne og 2 teenagere, så brug dine rester, i madpakker og morgenmåltider. Er det gryderetter , så som boller i karry, gullasch etc. Så frys ned i en Sense portion til dig selv.
Er du alene på Sense så halver opskrifterne, og du er lige så godt dækket ind.
Mit råd til dig, som er på Sense, ny eller gammel. Når du nu har din og familiens aftensmad på plads med denne madplan. Så tænk dine andre måltider ind.
Her er ugens måltider inkl. ingredienser og link til opskrift. Jeg har samtidigt gjort det let for dig, og sat Sense opdelingen på opskrifterne.
Mandag; Perlebyg salat m/ feta
300g PUK salat ost (feta)
100g perlebyg
1 grøntsags boullion
1 squash
400g frisk spinat
1 dusk persille
1 dusk dild
3 forårsløg
100g friske blåbær
1/2 citron
4 spsk olivenolie
Salt
Peber
Tirsdag; Høns i asparges (NB * husk denne ret høre sammen med torsdagens)
1 kylling 12-1400g
2 porrer
3 store gulerødder
1 løg
3 fed hvidløg
4 bladselleri stilke
4 laurbærblade
1/2 dusk persille
1/2 dusk timian
7 peberkorn
1 dåse asparges
2 dl ærter
3 gulerødder
50g smør ( 5 spsk fedt)
2 spsk. mel
Onsdag: Pølser og “Senset varm kartoffelsalat”
4 grove frankfurter minimum 86% kød
300g små kartofler
300g sødkartoffel
300g jordskokker
2 store løg
1 dl eddike
2 spsk. sukker
80ml fløde
1/2 tsk. peber groft
1/2 tsk. salt
Torsdag; Kylling- suppe m. Rustikke kødboller og nudler
400 g hakket kylling
2 æg
1 løg
1 tsk. løg pulver
1/4 tsk peber
1/2 tsk. salt
1 spidskål
2 porrer
2 stilke bladselleri
250 g champignon
120 g nudler(jeg bruger boghvede) eller spagetti
Fredag; Portebello bacon cheese burger
500g hakket okse
4 skiver bacon
4 skiver cheddar + 4 til bøffen 🙂
8 portebello svampe
1/2 iceberg / eller romaine
1 rødløg
4 syltet agurker
Ketchup
2 spsk. olie
Lørdag; Mørbrad m/champignon sauce og hasselbagte rødder
1 svinemørbrad
Salt
Peber
Paprika
1 spsk smør
1 spsk oliven olie
1/2 løg
300g champignon
2 spsk. Olivenolie
tørret timian
4 store pastinak
4 gulerødder
200g grønnebønne
8-12 små kartofler
1 spsk. Grov sennep
600ml fløde
3dl vand
1 spsk. Hvedemel
1 bakke blandt salat fx. Med feldtsalat, cikorie og frise
2 spsk. Balsamico
1 spsk. Acaciehonning
Salt peber
Dejlig madplan du laver 👏👏👏