Sweetpotato vafler “Sense” – Gastrosita
Grønkåls suppe og Chips "Sense"

Sweetpotato vafler “Sense”

img_0426

Nogle morgener har man mere tid end andre, på den anden side, så to det ca 1 min at mixe dejen til denne vaffel, 3 minutter i jernet også 2 minutter i jernet i gen med fyldet.

Som mange af jer ved er jeg ret glad for at få brugt alle rester fra gårdsdagens måltid, hvis altså der er noge. Pt forsøger jeg også at få brugt alle de sweet potaoes vi har samt, grønkål…. Men det er en anden snak og en anden ret.

I går fik vi en skøn ret med mos lavet på sød kartoffel, hvor jeg havde bagt 5  i ovnen også skrabet ud og most med et knust fed hvidløg, salt og peber.

jeg har stadig halvanden på køl, samt en beholder med noget der ligner 2 dl sød kartoffelmos. Den ene dl skal bruges til vaflen, jeg har allerede nu fortrudt at jeg ikke brugte alt mos og lavede 2-3 vafler, den smager bare så godt….

 

Du skal bruge: til 1 vaffel

1 dl sød kartoffelmos

1 æg

1 spsk. revet mozarella

salt

peber

løgpulver

img_0419

Fyld:

2 skiver skinke

2 spsk revet mozarella

4 cherrytomater

frisk basilikum

img_0420

Sådan gør du:

Bland mos, æg og krydderier godt sammen med 1 spsk revet ost, kom massen på et varm vaffeljern og glat det ud til kanten, lad vaflen bage 30 sek før du lukker og lad det så bare i i 3 minutter ved middel varme.

Kom så fyldet i vaflen og klap den sammen og giv den yderligere 2 minutter…. Eller lav flere sådan du har til i morgen

img_0421 img_0422

3 kommentarer

  • Ida

    Hejsa..
    Ville lige prøve at hører dig hvordan du laver din sødkartoffelmos? Har forsøgt at lave en og den smagte meget, meget sødt og ellers af ingenting..
    Mvh Ida

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Hejsa..
    Har forsøgt at lave sødkartoffelmos, men den smagte meget, meget sødt og ellers ikke rigtig af noget.. Hvordan laver du den?
    Opskriften ser så lækker ud, så vil rigtig gerne få den til at smage..
    Mvh Ida

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Ida,

      Jeg bager dem i ovnen med skræl, også blander jeg gerne enten med kogt pastinak, eller persillerod… eller en almindelig bagekartoffel …. men det er meget sødt. Rester af sød kartoffelmos bruger jeg i pandekager eller vafler sammen med æg og revet ost… bagetid ca. 50-60minutter.

      Bedste hilsner

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønkåls suppe og Chips "Sense"