Ærte risotto m/ bacon og blomkål
Jeg er, som mange af jer ved følger ret vild med risotto, også er jeg ret vild med retter som børn også spiser med glæde. Og den her er ikke bare børnevenlig. Den er lækker og cremet, der er skruet langt ned for kulhydrater og stivelsesholdige ris, og 2/3 er erstattet med revet blomkål. Du kan sagtens tilføje et glas hvidvin 1,5dl, for at give retten et rigtigt autentisk voksen smag. Jeg har holdt den ude af denne ret for at spare på kalorier og kulhydrater.
Retten tager kun 30 min at lave, og er perfekt til en travl børnefamilie.
Ærte risotto med bacon og blomkål (4 personer)
2 dl aborrio ris (risotto ris)
200g bacon tern
2 dl ærter
1 løg
1/2 fed hvidløg
9 – 11 dl hønsefond (2 bouillon terninger)
1 blomkål
6 spsk. Smør (60g)
80g revet parmesan (4 spsk.)
2 æg
salt og peber
citron
snit læg i ter, knus hvidløg. Riv blomkål og parmesan, kog 12 dl vand og opløs boullion terninger. Kom bacon tern på en kold pande og svits dem ved middel varme. De skalmikke blive sprøde, vi skal bare svitse fedtet ud. Kom løg og hvidløg op til bacon tern og lad dem svitse ned. Hæld risene på panden og vend godt rundt et par minutter , inden du tilsætter 2 dl fond. Vend rundt, og når du kan se retten mangler væske tilsætter du to mere osv. Efter ca 17 minutter, tilsætter du revet Blom kål og de sidste 1-2 dl vand. Det skal ikke svømme i væde. Lad retten simre 3-4 minutter, tilsæt så smørret som er koldt og i skåret i tern. Vend godt rundt i retten og tilsæt 2/3 dele af den revet parmesan og de optøet ærter. Tag retten af varmen og vend rundt et par gange før du tilsætter de to sammen pisket æg.
smag til med salt peber og citron saft
3 store gryde skeer lander på min tallerken.
Jeg tæller det min Sense tallerken således.
Hf1-2 blomkål, ærter og løg
Hf3 bacon og æg
Hf4: ris
Fedt: smør og parmesan (2.5 spsk.)
Den bedste risotto jeg har smagt længe.
Er blevet en af mine yndlings retter 😋
Tusind tak for den opskrift.