Portebello bacon cheese burger – Gastrosita
Thai boller i rødkarry

Portebello bacon cheese burger

img_0125

Portebello bacon cheese burger

Jeg er såååååå vild med denne burger, og min mand er også helt pjattet med den, der er så meget smag og goddaw i den, at tænderne løber i vand mens jeg skriver dette.

Og faktisk siger min mand Hans noget rigtigt da vi sidder og nyder den. Normalt ville man jo spiser en burgerbolle, enten sesam eller en briocheboller, men det er jo ikke meget smag det bibringer retten, men portebelloen, som her er grillet først, så fyldt med ost, og krydret med salt og peber, giver bare så meget Umami smag, og teksturen er lækker.  Det her er vores burger favorit …… Har du ikke mulighed for at grille portebello , brug din ovn og indstil den til grill funktion.

Du skal bruge:

500g hakket okse
4 skiver bacon
4 skiver cheddar + 4 til bøffen 🙂
8 portebello svampe
1/2 iceberg / eller romaine
1 rødløg
4 syltet agurker
Ketchup

2 spsk. olie

Læg bacon på bagepapir og bag i 200 grader varm ovn i 12 minutter, eller indtil sprødt. Form 4 bøffer, krydre dem med salt, peber og paprika, har du lkøgpulver, så kom lidt af det på også.

Pil stilken af svampen, med fingrene smørre du svampene let med olie, krydre med salt og peber. Grill nu svampen med den åbne side ned af først, ca. 2 – 3 min. Læg bøfferne på grillen, grill 3 minutter på hver side. Vend nu din svamp og gril på  den glatte side, men inden du ligger låg på grillen ligger du en skive ost i svampen. Gril et minut, læg så bøffen på, kom en skive ost på bøffen, husk at grille den top svamp.

Snit salat, rødløg og syltet salt agurker, anret din burger…. velbekomme, og velkommen til en helt ny favorit 🙂

HF1-2 Portebellosvampe , iceberg, rødløg, syltet agurk

HF3. Burgerbøf

HF4 ikke nogen

Fedt: 2 skiver ost= 3 spsk i min verden samt en halv spsk olie til svampe

5 kommentarer

  • Marina

    Sommer = grill.
    Jeg har desværre ingen muligheder for at grille.
    Vil jeg kunne lave denne ret min ovn, eller på alm. Pande?
    I flere af opskrifterne er hegning tvivl om dette.
    ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Under grill i ovnen, kan du sagtens lave denne burger, husk at vende væsken ud at svampe, også steget du jo bare bøffen på pande.
      Bh laila

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Berit

    Går bacon ind under fedt?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Thai boller i rødkarry