Thai boller i rødkarry
Jeg elsker thai mad, og faktisk et af de bedste retter jeg nogensinde har fået var hos den pragtfulde Rasmus Schou, som arbejder som anmelder på AOK , dette var i forbindelse med programmet “Til middag hos” hvor vi var 4 Masterchef deltagere, som på skift skulle være vært for en aften… Rasmus lavede den mest fantastiske laks i rød karry, og jeg har virkelig haft gravings efter denne ret mange gange siden. Rasmus var så, så sød at give mig en fantastisk kogebog i værtinde gave “foodfanatic thai” af Nadia Mathiasen, en virkelig god bog at udforske thai køkkenet i. Når du mestre den, har jeg en hel speciel anbefaling til dig…. Thai handler, om at mestre, sødt, surt, salt perfekt også forskellige textur …. lad dig ikke skræmme, hvis du er ny i thai køkkenet … smut ned i dit lokale etniske supermarked og udforsk …. Du kan dog stortest købe alle ingredienser til retten i alle supermarkeder…. dog ikke thai basilikum
Boller i thai rød karry (Hf1-2, Hf3, Hf4 1/2, Fedt 3 spsk, 1 dl Mælkeration))
Kødboller
500 g kalv og flæsk
2 æg
2 spsk soya
1 fed hvidløg knust
1 tsk revet ingefær
1 løg
1 spsk mel
Rød karry sauce
1 lime
2 gulerødder
Fiskesauce
3 spsk thai rød karry
1 tsk rør sukker
2 dl vand
1 hønse boullion terning
1 dåse kokosmælk light
200 g sugar snaps frost
2 spsk maizena
6 spsk vand
1 håndfuld sød thai basilikum
Blomkål og ris
1 dl ris fuldkorn
1 blomkål
1 hønse boullion
I en skål røres alle ingredienser sammen til kødboller, og når jeg siger røres mener jeg virkelig røres giv dig god tid. Stil det på køl mens du laver saucen og river blomkålen.
For at lave karry saucen, skræl gulerødder og skær i skiver. så kom halvdelen af kokosmælken i en gryde og de 2 spsk rød karry paste i, når det koger, kommes resten af kokosmælken i, gulerødder og hønse boullion i, når det har kogt i et par kommes fiskesovs , rør sukker og lime i. Sukker ærter og basilikum kommes i lige inden servering. Husk at smage til med saft fra lime, sukker og evt mere fiske sauce.
Kog ris efter anvisning på pakken, når risene er færdigkogte og klar til servering, blandes de med den revet blomkål.
Mens risene koger, formes 20 kødboller, jeg brugerne bare hænderne og lidt vand sådan de ikke klister. Stil dem på en bradepande med bage papir, bag i ovnen ved 180 grader i 10 minutter. Du kan også porcheret i kogende saltet vand, ligesom når du laver kødboller, til boller i karry… jeg kan godt lide denne måde, det gør at jeg kan lave andre ting i mellem tiden…
server gerne retten med hakket peanut, frisk koriander og fint snittet forårsløg på toppen.
Der står i opskriften, at det skal koge i et par….. men er det minutter eller?
Jeg forestiller mig, at er det min. Så er gulerødderne næsten rå?