Græsk bøf Tzatziki og bulgur salat – Gastrosita
Maskeret blomkål

Græsk bøf Tzatziki og bulgur salat

img_1398

Græsk bøf og bulgur salat (Hf1-2, Hf3, Hf4, 1 1/2 spsk fedt, 1/2 dl Mælkeration)

Det er meget lang tid siden vi sidst fik denne ret, men den er faktisk hurtig og enkel, nu hjælpes vi også gerne ad, og jeg river agurker og squash osv. om morgen. Så vi har aftensmaden klar på 20 minutter. Hans blander og former bøffer. Jeg snitter, hakker og koger til bulgur salat, Olivia dækker bordet…. det er selvfølgelig på en god aften, og dem er der flere og flere af, det er bare hyggeligere, og laver man lidt sjov og fis med Olvivia og Hans får lov til  et glas rødvin mens han hjælper til, så er alle glade ….

 

img_1398

Græsk bøf:
500g hakket oksekød 8-12%
1 tsk oregano
1,5 tsk salt
1/2 tsk peber
1 tsk paprika
1 æg
3 spsk olivenolie

Bulgur salat:
2 dl bulgur
1 hønse boullion
4 forårsløg
1/2 agurk
2 gulerødder
12 cherrytomater

Tzatziki:
1/2 agurk
1/2 squash
1 tsk salt
2 fed hvidløg
2 dl græsk yoghurt 2%
4 spsk Mayo
1 tsk tørret mynte
1 tsk dild

Start med at rive agurk og squash på den grove side af rivejernet, faktisk kan det her med fordel godt gøres om morgenen. Kom drevet agurk og squash i en sigte over en skål, kom salt i og vend rundt. Nu vil salaten trække væske ud ag squash og agurk, sådan vi ikke for en sjasket tzatziki. Knus hvidløg, hak dild, bland Mayo med yoghurt. Vendt med at blande det hele sammen til grøntsagerne har dryppet af i 10 minutter minimum ( gerne en halv dag)

Kom bulgur i en kasserolle sammen med 4 dl vand og hønse boullion , bring i kog uden låg, og lad det små koge i 12-14 minutter uden låg.
Snit alle grøntsager til salaten, riv guleroden, hak persillen. Kom den færdig kogte bulgur i en skål og lad den lige køle 5 minutter, vend lidt rundt i den.. det er for at grøntsagerne ikke skal blive bløde …

Rør først salt i kødet, rør grundigt og i et par minutter, gerne mere, det er motion for armmusklerne, og din bøf bliver rigtig god. Kom så æg og de andre krydderier i, rør igen rigtig grundigt.
Form 4 hakkedrenge, vi har taget grillen i brug, ogspecieæt, så skønt og solrigt aftenerne er i de her dage, så ryger de lige ud, 3-4 minutter på hver side, mine er ret høje i det, husk vælger du at flade dem mere ud, skal de have mindre stegetid. Fælles er dog lad dem lige stå og hvil et par minutter.
Springer du grillen over, så kom 3 spsk olivenolie på panden, op med varmen, den skal være godt varm. Og steg så bøffer.

Jeg har anrettet med friskhakket persille og et smukt lilla syrligt krydderi som hedder sumak.

Spisekassen fordeling ser således ud:

Hf1-2: agurk, gulerod, tomat, squash og agurk

Hf3: Græsk bøg og æg som er rørt i

Hf4: 1/2 håndfuld bulgur

Fedt: Jeg fik kun 1 spsk mayonnaise da vi grillede bøffen, eller er der en 1/2 spsk olie mere.

img_1396

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Maskeret blomkål