Kylling burger m. Græskar humus
Kylling bacon burger m græskar og humus
Der er egentlig ikke så meget hurlumhej i denne opskrift, den er hverken svær at lave eller kræver flere timer i køkkenet. Men nøøøj den smager godt .
Til 4 personer 35 min.
280-300g kylling inderfilet
4 skiver bacon
1/2 hokaido
1 rødløg
4 spsk. Mayonnaise
4 blade crisp salat
1 dåse kikærter
4 små fuldkorns burger boller
2-3 spsk. citron saft
2 fed hvidløg
4 spsk. oliven olie
1 spsk. Tahin
salt og peber
2 spsk. Græskar kerner (valgfri)
Tænd ovnen 180 grader varmluft. Skær dit hokaido i tynde både, vend dem rundt i 2 spsk. Olivenolie, krydre med salt og lidt peber, kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen i 25 min.
Du skal bruge 1-2 bagt hokaido både til hver burger, så hvis et kvart til burger og den anden kvarte til humusen. Nogle gange er de meget små, men 300g til humus. Dræn vandet fra kikærterne og giv dem et hurtigt opkog i saltet vand i 2 minutter. Blend dem sammen med tahin, hvidløg, citron og de mør bagte græskar. Smag til med salt og peber. Er den for tyk så brug lidt af koge vandet til du opnår ønsket konsistens .
Kydre dine kylling inderfilet med salt peber og paprika og grill på en grill pande eller steg dem i bacon fedtet. Lun bollerne, vask salaten, steg baconen. Snit rødløget, rist et par skefuld græskar kerner.
Lav en skål med lidt grøntsags stave til så kan i dyppe lidt i humus .
På min tallerken er der:
1 lille grov burger bolle, 2 stykker inderfilet, 1 Skive bacon, 1 1/2 spsk. Humus, 1 spsk. Mayonnaise, 2 skiver græskar, 1 håndfuld salat og rødløg. Så har jeg tilføjet 2 spsk. Humus og 1 gulerod i stave som tilbehør.
Sensemadkassen ser sådan:
Hf1-2 Græskar, rødløg, salat og gulerod
Hf3 kylling, bacon og kikærter i humus
Hf4 burgerbolle
Fedt: 1 spsk Mayo , 1 spsk olivenolie, 1/2 spsk græskar kerner og 1/4 spsk Tahin.
Ingen kommentarer endnu