Glutenfri græskar brownie
Den her brownie slår alt, den er lækker fyldig, lige tilpas klæ og smagen af chokolade og krydderier er en himmelsk rejse henover smagsløgene. Den smager syndigt uden at være det, den trykke på alle deknapper man vil have trykket på OG Det bedste af det hele er, at den er uden mel, uden raffineret sukker, den indeholder næsten 300g grøntsager, sunde nødder og havregryn,,,, men den snager som den syndigste brownie.
Bruger du Glutenfri havregryn og laktosefri smør, så kan du også forkæle dem me allergier eller dig selv. Hos mig er det min dejlige svigerinde, altid sød og hjælpsom, altid et kæmpe smil på læberne og ikke mindst i øjenene. Tak fordi du er du der ❤️
Græskar brownie uden mel 50 min
270g Hokaido græskar med skræl
70g dadler (de store helt friske)
1/2dl kogende vand
70g glutenfri finvalset havregryn , er du ikke gluten allergiker så brug helt almindelige.
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1 tsk vaniljepulver
2 spsk kakao
1/2 spsk bagepulver
3 spsk. Sukrin gold
1/2 spsk revet ingefær
40g smør
70g mørk chokolade 70%
1 stort æg eller 2 små æg
30g valnødder
Skær græskar i både og bag på bagepapir i ovnen ved 200grader varmluft i 25 min, husk bådene skal kun være 2-3 cm brede og uden pulp og kerner. I en kasserolle smeltes smørret sammen 2/3 dele af chokoladen, hak chokoladen groft så smelter den bedre sammen med smør.
Du kan lave den her kage i din foodprocessor eller i din blender.
Mens græskarrene bager, tages stenene ud af de bløde dadler, kom dem i er krus og hæld en dl kogende vand , dæk koppen med en tallerken. Mål havregryn og alle krydderier op og kom dem i en skål og bland dem sammen.
Skær det bagte græskar i stor tern. Kom græskar, dadler, æg og den smeltet chokolade i foodprocessor og kør på medium hastighed. Tilsæt alle de tørre ingredienser inkl. den sidste 3 del af hakket chokolade og til sidst grov hakket valnødder.
Hvis din dej ikke har samme konsistens som en normal brownie dej, tilføj lidt væske. En brownie dej er meget tyk, men ikke formbar ….
Bag i en mini bradepande 15x25cm beklædt med bagepapir i 20min ved 175 grader
Er du på Sense indeholder hele opskriften
3 håndfulde grønt(1-2)
5 håndfulde4
12 spsk fedt
1/3 af en håndfuld 3 protein
Jeg får 12 stykker ud af den opskrift, så i 1 stykker har du :
1/4 af hf1-2
1/2 hf4 lad os bare tælle det som en og bruge vores fornuft
Hf3 ikke nævneværdigt da det er et æg fordelt på 12 stykker
Fedt: Jeg tæller det som 1 spsk + dekorations topping
Så når jeg snupper sådan et stykke med en rimelig god kaffe latte til aftenskaffen, så har jeg ikke spist Hf4 til et af mine måltider, sparet 2 spsk. Fedt i løbet af dagen. Så spiser jeg med god samvittighed
Husk hvis du som jeg har dekoreret med 20g chokoalade smeltet med 10g smør på hele kagen, og 1halv valnød på hvert stykke, at det skal tælles med
Hej, min “dej”var en meget tæt masse at smøre ud( som en dej der skal trilles til raw kugler) og da jeg endelig fik den trukket rundt i den lille bradepande var den kun 0,5-1 cm høj og det blev den ved med at være !! Smagen var god men det var som tør rugbrød … hvad har jeg gjort forkert ??