Lakse deller m/ stenbidderrogn og hollandaise
Lakse deller m/ stenbidderrogn og hollandaise
Det er sæson for stenbidderrogn , og jeg er god med det. Jeg er også ret vild med denne ret. Den er let, super hurtig og stortest umulig at f-Up hvis du forstår.
Du skal lune lakse-dellerne hvis du som jeg har købt dem hos fiskehandleren sammen med stenbidder rogn. Du kan også købe farsen og stege selv. Jeg har bare valgt, i dag skal være let . I stedet for lakse frikadeller kan du også dampe et par rødspætte fileter og servere med samme tilbehør.
Men som sagt super let ret, lun deller, damp asparges i 2 min., men husk at knække det nederste af først. Skræl og skær alle grøntsager til hollandaise i mindre stykker, kog i væske, stavblend.
Husk at spørge din fiskehandler og rognen er renset og saltet, for det meste er det altid renset . Så du skal bare salte det. Så skal du skylle og vaske kartofler, koge i 7 min. Lad dem trække i 12min gerne med lidt urter hvis du har nogle.! Og bum anret og nyd retten.
Klik blomkålshollandaise for at se hvordan du laver den
Du skal bruge;
4 lakse deller fra fiskehandleren eller Launis (køledisken)
100 g stenbidder rogn
2 bundter asparges
12 små kartofler
1 dusk dild
500g blomkål
50g gulerod
1 porrer ( kun det hvide)
1 fond du chef grøntsag boullion eller terning
1 citron
1 dl hvidvin eller 3-4 spsk hvidvins eddike
3,5 dl vand
50g smør
Hvid peber
knivspids Cayenne peber
Hf1-2 blomkål, porrer, gulerod og asparges (6stk)
Hf3 Lakse delle, stenbidderrogn
Hf4 3-4 små kartofler
3 spsk fedt fordelt på det deller er stegt i og sauce
Ingen kommentarer endnu