LowCarb/ Sense spagetti Cabonara – Gastrosita
Souv laki m/pita og æble tzatziki

LowCarb/ Sense spagetti Cabonara

img_0906

Sense kur madplan : Onsdag

Undskyld…. jeg er kommet en dag foran, det skulle have været Blå muslinger A la creme på denne onsdag. Den er lige rykket til torsdag😊

Kulhandlerens spagetti, det  er faktisk det “Spagetti Cabonara betyder, hvorfor er der vist lidt delte meninger om, men en af dem er, at den oprindeligt blev lavet af det sidste tørre ender af røget spæk og skorperne fra parmesan osten, og at det var kulmine arbejdernes frokost.  Jeg elsker retten, både den spækket med smør, parmesan og fløde og selvfølgelig masser af  hvid hvede fyldt spagetti. Med det sagt, så er jeg faktisk også ret vild denne version . Min mand og datter for også fuldkorns spagetti i deres, derfor er der sneget sig 4 spagettier med i min tallerken.

Den opskrift jeg normalt følger, bruger 3 æg, 4 spsk. fløde , 75g smør og 1 dl revet parmesan over uden hvidløg og friske urter….

 

Ingredienser:

1 spidskål

2 squash

Frisk oregano

Frisk persille

2 fed hvidløg

280g Fedt reduceret bacon (tulip)

4 skiver Parma skinke

3 æg

2 spsk. Olivenolie

6 spsk. Parmesan

4 spsk. fløde

Kværnet Sort peber

Sådan gør du:

På en pande ved middelvarme og 2 spsk. olivenolie svitses bacon tern, knust hvidløg og rigeligt sort peber. I en skål piskes æggene sammen med revet parmesan og fløde, eller bare 10 spsk. revet parmesan. Fløden kan  udelades. Tænd ovnen på  200 grader. læg 4 skiver Parma på bage papir og bag i 9-11 minutter, indtil sprødt, men hold øje det går lyn hurtigt. Bring en gryde med vand og   1 spsk. salt i kog. Snit spidskålen i lange strimler… Jeg starter bare fra spidsen og snitter op af, ca. 1 cm brede skiver. Squash køres på spiralizer, eller skæres i 1/2cm tykke skiver på langs og igen i 0,25cm stænger, sådan at det ligner spagettier.

spiralizer Spiralizer, jeg bruger den også til kolde retter, og når salaten, skal være lidt sjovere… Den kan købes i alle isenkræmmere, og alle større supermarkeder.

Kom kål og squash op i det kogende vand, sluk for blus og fjern gryden. Lad  det står i 3 minutter, hæld i en sigte, sådan vandet løber fra og over i panden med bacon. Hæld nu ægge oste massen over, og vende hurtigt og grundigt, sæt panden tilbage på blusset ved middelvarme, ikke længere end et par minutter. Saucen sætter sig,  og lægger sig om grøntsagerne. Servere med sprød Parma og or hakket urter  på toppen.

img_0905

TIPS***Vil du gerne have spagetti i retten, og er du på sense, så kom din håndfuld i bunden af den tallerken, og kom så Sense cabonara over, på den måde kan du styre indtag og mængde af håndfuld 4

Sense madkassen fordeling på denne ret:

 

Håndfuld 1-2 spidskål og squash

Håndfuld 3 æg, Parma og bacon tern

Håndfuld 4 ikke noget

Fedt: parmesan , fløde og oliven olie ( bemærk, at med mindre du med en spiseske lapper saucen i dig, som ligger i bunden af tallerkenen, så får du ikke 3 spsk. fedt)

 

 

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Souv laki m/pita og æble tzatziki