Porrertærte
Søndag Porrertærte m. bønne salat Hf 1,2,3,4 og 2 spsk fedt
Porrer tærte
Fuldkorns tærte dej
2 porrer
1 fed hvidløg
1/2 tsk timian
1/4 savoy kål ( svare til resten af savoykålet) ca. 200g
2 spsk smør
250 g Cheasy hytteost
6 æg
6 spsk revet mozarella
Bønnesalat
100 g grønne bønner
1/2 rødløg
1/4 iceberg
Persille
3 spsk citron saft
2 spsk oliven olie
2 spsk balsamico
1 spsk agarve sirup
Salt og peber
Tænd ovnen på 175 g. Snit porrerne tyndt, knus hvidløget. Kom smør på panden og lad det smelte, svits porrerne sammen med hvidløg og timian 2-3 minutter, kom så fint snittet savoykål i og sluk for blusset, krydre med salt og peber. Smør en tærteform m. Pensel og 1 spsk olie. Kom tærte dejen i, husk at trykke helt ind til kanterne. Pisk æg og krydre med salt og peber, kom hytteosten i. Kom så først kål og porrer på tærten, så det sammen pisket æg og hytteost. Top med revet mozarella. Og bag i ovnen 40-45 min .
Kog de grønne bønner to minutter og dræn for vand med det samme, snit løg og iceberg fint. Hak persillen og bland med olie, balsamico, salat, peber og agarve sirup. Vend bønnerne i dressing sammen med rødløg og lige inden servering, vendes iceberg i… jeg gør det der for at undgå slap salat.
Hf1-2 porrer, savoykål,løg, bønner og iceberg
Hf3 æg og hytteost
Hf4 tærtedej
Fedt: 2 spsk i alt fra smør og olie i dressing og revet mozarella
Jeg forstår ikke rigtig. Du skriver at du deler den i 4 og 1 stykke tæller som hf4? Skal man så have HF1+2+3 udover? 🙂