Sensekost madplan uge 13, 2018
Sense kur madplan uge 13, 2018
Så fik jeg overstået aflevering og mundtlig eksamen, i går fik jeg den sidste overstået. Resultatet blev et 7 tal og jeg er ganske tilfreds. Nu skal mit talent bruges rigtigt og gerne ude i virksomhederne. Og specielt her på bloggen..
Herinde nærmer påsken sig, det gør den også ude i haverne og datoen siger det også…temperaturen er dog ikkke helt med, men der har været fantastisk solskin. Jeg er ret vild med påske, det giver en mulighed for at samle familie og venner og nyde en skøn middag eller frokost.
Ved du ikke hvad du skal lave til påske, kan en af uge opskrifterne måske inspirere dig, ellers bogen “Festlige retter med Sense” der har jeg udviklet en hel påske menu, sammen Suzy Wengel.
Denne uges madplan er påske inspireret fra sidste år, og den er fyldt med lækre retter og jeg glæder mig til denne uge.
Er det første gang du kigger forbi bloggen, så velkommen til, læs nedenstående, der får du svar på de fleste spørgsmål, er der ikke det du søger, så spørg endelig.. NB: husk at kigge på min liste med spisekammer ting, som jeg stort set altid har hjemme.
Denne ugentlige SENSE madplan med aften måltider, er både børnevenlig, varieret og den er lavet efter Sense kur principperne. Og lad dig nu ikke skræmme af alle de spændende grøntsager og nye opskrifter den byder på. Vi er 2 voksne og vores datter på Olivia på 5år. Jeg får næsten altid resterne til frokost, eller vi fryser ned, så har jeg til mig selv, når de to andre vil have junk.
Madplanen er til 4 og den måles i voksen portioner. Jeg har valgt at lave den på den måde, fordi jeg kan se Sense synergi effekten, i det mindre madspild og økonomiske.
Det kan være uoverskueligt altid, at skulle lave et Sense måltid, eller tænke Sense ind i hverdagen, i hvertfald indtil det ligger på rygraden. Derfor er det rart, at stå op, og der allerede er lavet frokost.. Tag fx. Uge 39 kylling i appelsin og kanel. Jeg lavede resterne om til en skøn salat dagen efter. Resterne af ratatouillen brugte jeg i en æggekage om morgenen.
Så hvis du/ i ikke er 2 voksne og 2 teenagere, så brug dine rester, i madpakker og morgenmåltider. Er det gryderetter , så som boller i karry, gullasch etc. Så frys ned i en Sense portion til dig selv.
Er du alene på Sense så halver opskrifterne, og du er lige så godt dækket ind.
Mit råd til dig, som er på Sense, ny eller gammel. Når du nu har din og familiens aftensmad på plads med denne madplan. Så tænk dine andre måltider ind.
Her er ugens måltider inkl. ingredienser og link til opskrift. Jeg har samtidigt gjort det let for dig, og sat Sense opdelingen på opskrifterne.
Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Sensekuren, vinder af en Tv2 program En kur der dur og Danmarks absolut nye livsstil, som skaber resultater, tag et kig på Sensekost
I denne uge skal vi have:
Mandag: Tomat suppe, m bacon spyd
Tirsdag: Bøf Bearnaise m. ærter, crisp salat og kartofler
Onsdag: Spanske lår (Kylling) m ris og bønner
Torsdag: Pølser og Gastrositas Sense kartoffelslat
Fredag: Lækker langtidsstegt lammeskulder og Ballon pita
Lørdag: Bøfsandwich m sovs og rødbede salat
Søndag: Syndige søndags rester i sprød filo (resterne fra fredag bruges i denne ret eller andet pulled kød)
Indkøb til uge 15
Grønt og frugt
8 løg
6 rødløg
2 hele hvidløg
6-8 gulerødder
1 bk små kartofler
1 crisp salat eller 2 hjerte salat
1 romanesco salat eller 2 hjerte salat
1 bk champignon
2 røde peberfrugter
4 rødbeder
2 agurker
2 søde kartofler
1 blomkål
1 dusk mynte
1 dusk dild
1 bk bredbladet persille
1 dusk basilikum
1 dusk purløg
1 frisk koriander
1 granatæble
2 økologisk citroner
Frost
400 g ærter
400 g bønner
Kød:
8 skiver stegeflæsk
1000 g hakket okse
8 gode pølser
1 lammeskulder 1,5-2kg
4 store kyllinge over/underlår
Konserves og tør varer
3 dåser tomatpure
3 dåser flået tomater
2 del couscous
2 del fuldkornspasta
Røget paprika
Rød paprika
Peberkorn
Fennikelfrø
Spidskommen
Stødt koriander
Tørret mynte
Tørret Oregano
Sumak
Mandler
Hønse boullion
Okse fond eller boullion
Granatæblesirup
Eddike
2 dk rødvin
Dijon
Honning
Oliven olie
8 bambus spyd
1 glas bearnaise
2 dl rødvin
Hvedemel
Mejerivarer
2,5 dl let mælk
200 g manchego ost
1 ltr græsk yoghurt 2%
2,5 dl fløde
100 g puk fetaost
Hej. Dine opskrifter ser bare så fantastiske ud og når jeg kommer hjem fra min tur i Australien vil jeg rigtig gerne igang med Sense, men vil lige høre, hvor mange personer er dine sense opskrifter til.