Sensekost madplan uge 8 – Gastrosita
Grillet skafte kotelet, svampe, fløde og grillet kål

Sensekost madplan uge 8

6e4ac2de-4980-4008-87fe-28e542cee6ba

Sensekost mad plan uge 8 , til 4 personer

Så er næste uges madplan på plads, det er ganske vidst genbrug, den var på sidste år i uge 12. Men den er go, med mange gode måltider, og hurtige retter. Jeg har brug for hurtigt og nemt i disse dage/uger.. Der sker rigtig meget for tiden i det lille hjem.. og vi er begge presset, og indkøb, madlavning bliver ikke altid ligeligt fordelt, men sådan er det jo engang i mellem.

Madplanen indeholder lidt af hvert denne uge, vi er jo som nævnt i andre madplaner , så er vi jo 2 voksne og en 5 årig. Så mandagens rester bliver til min frokost tirsdag. Det samme gælder torsdagens rester, den får lige et spark ekstra grøntsager og jeg har skøn frokost fredag. Fredagens ret er en stor smovse snack kurv, og er total hygge og dele mad.

Der er en lille ændring på denne madplan, i kan allerede på forhånd se hvad Sense-måltidet indeholder i håndfulde.

Er det første gang du kigger forbi bloggen, så velkommen til, læs nedenstående, der får du svar på de fleste spørgsmål, er der ikke det du søger, så spørg endelig.. NB: husk at kigge på min liste med spisekammer ting, som jeg stort set altid har hjemme.

Processed with MOLDIV

Denne ugentlige SENSE madplan med aftensmåltider, er både børnevenlig, varieret og den er lavet efter Sense kur principperne. Og lad dig nu ikke skræmme af alle de spændende grøntsager og nye opskrifter den byder på. Vi er 2 voksne og vores datter på Olivia på 5år.

Madplanen er til 4 og den måles i voksen portioner. Jeg har valgt at lave den på den måde, fordi jeg kan se Sense synergi effekten, i det mindre madspild og økonomiske.

Det kan være uoverskueligt altid, at skulle lave et Sense måltid, eller tænke Sense ind i hverdagen, i hvertfald indtil det ligger på rygraden. Derfor er det rart, at stå op, og der allerede er lavet frokost.. Tag fx. Uge 39 kylling i appelsin og kanel. Jeg lavede resterne om til en skøn salat dagen efter. Resterne af ratatouillen brugte jeg i en æggekage om morgenen.

Så hvis du/ i ikke er 2 voksne og 2 teenagere, så brug dine rester, i madpakker og morgenmåltider. Er det gryderetter , så som boller i karry, gullasch etc. Så frys ned i en Sense portion til dig selv.

Er du alene på Sense så halver opskrifterne, og du er lige så godt dækket ind.

Mit råd til dig, som er på Sense, ny eller gammel. Når du nu har din og familiens aftensmad på plads med denne madplan. Så tænk dine andre måltider ind.

Her er ugens måltider inkl. ingredienser og link til opskrift. Jeg har samtidigt gjort det let for dig, og sat Sense opdelingen på opskrifterne.

Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Sensekuren, vinder af en Tv2 program En kur der dur og Danmarks absolut nye livsstil, som skaber resultater, tag et kig på Sensekost

Mandag: Frittata ( italiensk ægge kage) (Hf1-2, Hf3, ingen Hf4, fedt 3 spsk)

8 æg
4 spsk cremefraiche 36%
2 spsk oliven olie
1 fed hvidløg
1 rødløg
1 squash
15 cherrytomater
3 håndfuld spæde spinat blade
3 spsk frisk basilikum
1 tsk oregano
1 tsk timian
4 spsk revet parmesan
Salt og peber

Spinat salat m. Feta
3 håndfulde spinat blade
1/2 agurk
1/2 rødløg
1/2 pakke Puk fera
2 spsk solsikke frø
1/2 citron
Salt peber

Frittata og feta salat


Tirsdag: Karbonader m. Stuvet grønærter, gulerødder og spidskål (Hf1-2, Hf3, Hf4 1/4, fedt 1,5 spsk, 1 dl Mælkeration)
500g hakket kalv og flæsk
2 æg
2 dl rasp
2 spsk oliven olie
2 spsk smør
1 spidskål
500 g blandet grønærter og gulerødder ( frost) eller
250 g frisk gulerod i tern og 250 g frosne ærter
1 dusk persille
2 spsk mel
2 spsk smør
4 dl minimælk
2-3 dl af koge vandet fra kål og ærter
Salt peber
1 tsk sukrin gold eller sukker

Tirsdag: karbonader m. Stuvet grønt

 

Onsdag;Boller i thai rød karry (Hf1-2, Hf3, Hf4 1/2, Fedt 3 spsk, 1 dl Mælkeration))

Kødboller
500 g kalv og flæsk
2 æg
2 spsk soya
1 fed hvidløg knust
1 tsk revet ingefær
1 løg
1 spsk mel

Rød karry sauce
1 lime
2 gulerødder
Fiskesauce
3 spsk thai rød karry
1 tsk rør sukker
2 dl vand
1 hønse boullion terning
1 dåse kokosmælk light
200 g sugar snaps frost
2 spsk maizena
6 spsk vand
1 håndfuld sød thai basilikum

Blomkål og ris
1 dl ris fuldkorn
1 blomkål
1 hønse boullion

 

http://gastrosita.dk/thai-boller-i-roedkarry/

Torsdag: Græsk bøf og bulgur salat (Hf1-2, Hf3, Hf4, 1 spsk fedt, 1/2 dl Mælkeration)
500g hakket oksekød 8-12%
1 tsk oregano
1 tsk salt
1/2 tsk peber
1 tsk paprika
2 æg

2 dl bulgur
1 hønse boullion
4 forårsløg
1/2 agurk
2 gulerødder
12 cherrytomater

Tzatziki
1/2 agurk
1/2 squash
2 fed hvidløg
2 dl græsk yoghurt 2%
4 spsk Mayo
1 tsk tørret mynte
1 tsk dild

http://gastrosita.dk/graesk-boef-tzatziki-og-bulgur-salat/

Fredag: Snack kurv ala Sense (Hf1-2, Hf3, Hf4 1/2, fedt 3,5spsk

Broccoli nuggets:
1 broccoli
8 spsk cheddar
1 æg
1 spsk soya
1 spsk husk (loppefrøskaller)
1 håndfuld pankorasp (5 spsk)

Bønne deller m. Dip:
1 dåse røde bønner
1 æg
Salt
1-2 tsk røget paprika
Peber
2 tsk løg pulver

Hot wings:
8 kylling vinger
1 spsk sukrin gold
1 spsk scirachi chili sauce
1 fed hvidløg
2 spsk soya

Jumbo fritter og aioli light:
2 søde kartofler
Dessert: Banan muffins

1 dl mel
1 banan
1 sweet potato
2 æg
1/2 tsk kanel
3 spsk sukrin gold
1 spsk peanut butter

 

Snak kurv, sund fingerfood

 

Lørdag: Gryderet m. Bagt mos (Hf1-2 , Hf3, Hf4 1/2, Fedt 4 spsk. NB. Husk at spare 1-2 i løbet af dagen)

2 spsk. Oliven olie
1 løg
2 gulerødder
1 rødbede
2 persillerødder
2 stilke bladselleri
3 fed hvidløg
1/2 tsk allehånde
Frisk kværnet peber
Timian
1 dåse tomat pure
4 skiver røget bacon
300g okseklump i tern
2 spsk maizena mel
1 pk cocktailen pølser
2 laurbær blade
2 okse boullion terninger
1 ltr vand
1 dl hvidvin
1 dl fløde

Bagt mos:
2 spsk smør
1 knoldselleri
2 bagekartofler
2 æg
Salt og peber

 

http://gastrosita.dk/gryderet-og-bagt-mos/

 

Normalt finder du en indkøbsliste her, jeg er bare lige lidt handicappet, da min IPAD som jeg normalt arbejder og laver madplaner på er til reperation, og er nødsaget til at lave dette opslag på mobilen… Så beklager virkeligt, i må lige fatte pen og papir og samler op på indgredienserne i denne uge… Også krydser vi fingre for at 3 er klar med min ipad onsdag torsdag i næste uge.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillet skafte kotelet, svampe, fløde og grillet kål