Sensekost madplan uge 22
Halløj i sommer varmen!
Og undskyld jeg ikke spammer jer med skønne sommer opskrifter og madplaner, men jeg gør mit bedste-
Denne uge er i min terminologi, een “Spring over, hvor gærdet er lavest uge” … og det er detfordi jeg normalt laver alt fra bunden, men varme, jobsøgning, projekter, familie, venner, hus og have…. OMG altså.. Såi denne uge, køber jeg mine spyd færdig lavet, jeg køber mint zatziki og min humus…. men vil du lave fra bunden, så er der opskrifter på bloggen til dig fra tidligere..
Jeg har også fuld gang i gas og kul grillen her hjemme….. både til frokost morgen og aften, desserter, brød og kage… Og har du ikke en have, altan eller en grill.. Så kan du stadig lave mine opskrifter, enten på grill pande eller under grille i ovnen. Man kan også til næsten ingen penge købe elektrisk bordgrill… og de fungere fint, bare husk at gøre det under emhætten, ellers dufter hele hytten af grillfest bagefter.
Mandag; Feta Couscous-salat og bagt sødkartoffel
4 økologiske sødkartoffel
400g cherry tomat
1 bndt forårsløg
1 dusk persille
1 dusk dild
1 agurk
1 squash
300 g feta eller PUK ost (max 17%fedt)
4 dl couscous
1 grøntsags bouillon terning
1/2 citron
salt
peber
3 spsk oliven olie ekstra jomfru
4 spsk. smør
1 fed hvidløg
Tirsdag; Grillet flæsk m/sommer grønt og purløgs sovs
12-16 skiver stegeflæsk
1/2 tsk. paprika
1-2 tsk salt
1/4 tsk. peber
300g fine ærter (hvis du gider så køb danske og af bælg)
300g gulerødder
500g spidskål
200g nye kartofler (12 små) Husk at koge til i wiener salat i morgen
Salt
3 spsk. smør
1,5 spsk. hvedemel
9 spsk. fløde (1dl)
1 dl kogevand (fra grøntsager)
2 dl letmælk
4 spsk. fint snittet purløg
Salt og hvid peber
Onsdag; Wiener salat
8 stk. ufarvede, kogte wienerpølser
4 stk. syltede drueagurker + 3 spsk. af lage
1,5 stk. lille rødløg
4 stk. kogte kartofler (halv håndfuld str.)
1 stk. blomkål
8 spsk. creme fraiche 6%
3 tsk. grov sennep
3 stk. forårsløg
12 spsk. mayonnaise
salt og peber
Torsdag; Forloren hare i ratatouille og tomat fløde sauce
500g halv kalv og flæsk
1 tsk. salt
1 løg
1/2 tsk. peber
6-8 skiver bacon
2 æg
1 spsk. mel
3 store tomater
2 store løg
2 squash
1 auberginer
1 stor sød kartoffel
2 fed hvidløg
2 kviste timian
4 spsk. Olivenolie
1 dåse tomatpure (70g)
2 spsk. Frisk hakket basilikum
2 dl. Hønsefond
1 spsk. smør
0,5 dl fløde
2 dl. Minimælk
1/2 tsk. sukker
1 spsk. maizena
Fredag: Nye hvide danske asparges m/ rejer, blomkåls hollandaise og ørredrogn
2 bndt. hvide asparges
325 g rejer
1 glas ørred rogn
500g blomkål
50g gulerod
1 porrer ( kun det hvide)
1 fond du chef grøntsag boullion eller terning
1 citron
1 dl hvidvin eller 3-4 spsk hvidvins eddike
3,5 dl vand
50g smør
Hvid peber
knivspids Cayenne peber
Lørdag; Grillet spyd mix med grillet grønt, tzatziki og humus
4 gulerødder
8 grønne asparges
1 spidskål
2 store tomater
bredbladet persille evt.
1 lille spand tzatziki (aldi)
1 bøtte humus (aldi)
1 baguette
8 grill fakler (lidl, fakta, aldi)
4 barbecue marineret kylling spyd (købes samme steder)
Hej
Det ser lækkert ud
Jeg har lige bestilt og betalt 6 mdr madplan – glæder mig til den kommer – men jeg kan ikke se morgenmad og frokost på fem du har lagt op / kommer det med på dem jeg får på mail?
Mvh Line