Vanilje kranse med marcipan og mandler. – Gastrosita
Lav din egn marcipan

Vanilje kranse med marcipan og mandler.

IMG_20151205_210739

Jeg er ikke den store sukkergris, jeg har dog en håndfuld favoritter.

I denne skønne jule tid, er det klart vaniljekranse, første gang, var for 15 år side, de var helt traditionelle, men uden wauw-effekt og uden at give følelsen og tanken ææææv, når den sidste forsvandt fra fadet eller dåsen.

Så jeg prøvede mig frem året efter og lad mig bare sige det som det er. Mums…Jeg tog en stor dåse fyldt med friskbagte vaniljekranse, med på arbejde om mandagen. Jeg tænkte så har vi lidt at hygge med i denne måned. Da kl var 11.00 var dåsen tom 7 mennesker havde spist mere end 100 vaniljekranse. Min daværende chef, kom sidst på arbejdsdagen med den tomme dåse, spurgte lidt brødflov, om ikke jeg hvis han betalte ville bage tripple portion til ham privat og kontoret…..

Så her er den, opskriften mange kollegaer har spurgt efter, og aldrig fået.

 

Du skal bruge:

 

250g sukker

90g mandler

400g smør

90g ren marcipan (gerne hjemmelavet)

3 vaniljestænger

3æg

500g hvedemel

Start med at veje alt af, sådan at du har overblik, skær smørret i tern, flæk vaniljestænger og tøm for korn. Hak mandlerne i minihakker tilsæt vaniljekorn til sidst så de bliver kørt godt ud i de hakket mandler. Riv marcipanen.

Tag nu 200g af sukkeret og pisk det sammen med smørret, tilsæt hakket mandler med vaniljekorn samt den revet marcipan. Kør det sammen sådan at det er jævnt fordelt. tilsæt nu resten af sukkeret sammen med de 3æg og mel. Sørg for at massen erhomogen.

Vanilje kransene skal bages ved 200varmluft/210 almindelig ovnica. 6-8Min. Hold øje.

God jul,… Husk at gemme nogle i en dåse højt oppe

4 kommentarer

  • Charlotte

    De må prøves når det “en gang” bliver jul:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Det kan du roligt gøre de smager fortryllende godt 😊👍

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøj de ser gode ud! haps haps!! Jeg skal for første gang bage vaniljekranse i denne weekend, men har ingen kødhammer – så det bliver sprøjtepose. Var det svært at få massen ud af posen/tyllen?? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Monia, nej ,dejen har en lækker konsistens, jeg brugte mellem tyl på pose.Du skal bare sørge for at mandlernu er hakket ordentligt, ikke for store stykker, ellers sætter de sig fast i tyl.
      Glæder mig til at høre om de holdte weekenden over 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav din egn marcipan