Zuchinni Carpaccio
Zucchini carpaccio
Om lidt bugner vores haver af skønne sprøde zucchini og squash, Og Det bliver næsten ikke lettere end denne skønne sommerret. Jeg smagte den første gang for flere år siden, hos en bekendt, som havde boet i syd Italien i flere år. Han var gift med en temperamentsfuld og passionsfyldt italiensk kvinde, som tog sin passion med køkkenet, under flere af hendes besøg i Skandinavien har jeg været heldig at smage på hendes mad, og der er altså ikke noget som italiensk mad lavet af en italiensk passionsfyldt kvinde 😉Også er det en ret som slår benene væk under de fleste gæster, jeg havde den med på en buffet, til et selskab fornyelig, og folk var virkelig begejstret.
Til 4 personer:
1 zucchini/ squash
1 spsk. Hakket frisk rosmarin
1 spsk. hakket frisk dild
1 spsk. hakket frisk persille
1 spsk. hakket frisk oregano
2 spsk. Jomfru olivenolie
2 spsk. Citronsaft
3 spsk. Frisk revet parmesan
2 spsk. Ristet pinjekerner.
Frisk kværnet salt og peber
På mandolinjern, eller med en tyndskræller snittes mm tynde skiver zucchini, placer dem i et tyndt lag på et stort fad, eller lav portions anrettet tallerkner. Drys de hakkede urter henover. Bland olie og citron, og dryp over skiverne efterfulgt af parmesan, pinjekerner, salt og peber.
*Jeg har på dette fad også toppet med nogle skønne søde semi-tørret orange daddel tomater, som netop vat kommet ud af oven. Den opskrift kommer også på bloggen
Og denne forkælede jeg kollegaerne på kontoret med i dag
Ingen kommentarer endnu