Cevapsisi m/fritter agurk dressing og tomatsalat
Cevapsisi, balkan-deller, kofte kært barn har mange navne. Har du ikke stiftet bekendskab med denne lille frikadelle fra Balkan landene, som har lige så mange variationer, som der er husmødre i Balkan. En ting er dog ens for alle, rigeligt hvidløg. Små aflange krydret okse kødboller, som både kan steges på grill, pande og i ovnen.
De her har fået mit lillepift med krydderier og fint revet gulerod. Dressingen er skøn frisk version af tzatziki, fritterne er af sød kartoffel og pastinak. Hans og Olivia vil også gerne have almindelige, så tynde kartoffelbåde blevogså lavet til dem. Salaten er simpel men smagfuld klassiker. Husk at snuppe de mest røde tomater
Du skal bruge;
500g hakket okse
1 gulerod
4 fed hvidløg
1 løg
1 tsk paprika
1 ,5 tsk salt
1 tsk peber
1 æg
2 spsk. oliven olie
Fritter;
2 søde kartofler 800g
2 pastinakker
3 spsk. Oliven olie
Salt
Oregano
Tomatsalat;
4 store tomater
1 rødløg
Frisk chili (hvis du er til det)
Salt
Peber
Agurk dressing;
8 spsk fraiche 5%
1 spsk.mayonaise
1/4 agurk
1 fed hvidløg
Tørret dild
1 tsk løgpulver
Salt
Vi starter med fritterne, skræl og skær max 2cm brede stave, kom i en frost pose og vend med 3 spsk. olie, salt og oregano, kom dem på en plade med bagepapir, sørg for de ikke ligger ovn på hinanden. Bag ved 225 grader i 25 min. Så i gang med farsen, rør hakket okse med, revet, hvidløg, gulerod og løg sammen med alle krydderierne, tilføj æg og rør rigtig grundigt det hele sammen. Form 24 deller, pensel med oliven olie og placer på en plade med bagepapir og steg i ovnen ved 225 grader forvarmet ovn i 10 min.
Skær tomat i tynde skiver, kom hakket løg på sammen med lidt frisk chili hvis du har det,ellers drys med salt og peber.
Riv agurk og hvidløg på den fine side og rør sammen med alle de andre ingredienser.
På min tallerken er der;
5 cevapsisi, 5 skiver tomat salat, 20 fritter og 3 spsk. dressing
HF1-2; pastinak, sødkartoffel,tomat, løg, gulerod
Hf3 hakket okse og æg
Hf4 ingen
2 spsk. mælkedressing
Ingen kommentarer endnu