Spicy Reje taco – Gastrosita
Grillet flæsk med sommer grønt og purløgs sovs

Spicy Reje taco

 

img_0168

Sense madplan uge 30:Taco tirsdag, Spicy mexicanske reje Taco’ (tortillas)

Fish taco eller bare reje taco, jeg synes, at når jeg kigger på nettet, så går tacos med rejer ind under kategorien “Fish taco”  Og for god ordens skyld, så taler vi ikke om de knasende texmex skaller vi køber i super markedet. Mexicanske taco´s er ikke hårde og sprøde som vi kender dem, det er faktisk bare små tortillas, og det er super hyggeligt, og man kan lave flere forskellige slags fyld, og nyde alle de forskellige kombinationer.

Jeg kan varmt anbefale et sammenskuds gilde, hvor alle har en slags fyld med, samt en masse skønne salater.

Hans og jeg fik 4 hver, og det var ikke helt nok til at mætte ham, men så ved jeg det til en anden gang, normalt bygger vi jo selv, men i går ville jeg være sød og anrette et taco stativ til ham.

I opskriften er der også rigeligt af den skønne salte syrlige salat til at spise “on the side”

Jeg vejede disse tortillas, og vægt mæssigt stemte 4stk. med en stor hvede tortilla, når vi taler om Sense regnskabet/spisekasser og håndfuld4 #sensekur #Sense slank med sundfornuft #vinderafenkurderdur

Det er en spicu ret, og har du børn som skal spise med, så lav en portion til dem med 1/4 tsk paprika og 1 spsk. tomatpure, og 1/4 tsk hvidløgspulver. Undlad jalapeno i deres salat. Jeg synes ikke at scirachi dressingen er så stærk, men det ved du bedst selv.

Du skal bruge:

Taco tirsdag, Spicy mexicanske reje Taco’ (tortillas)
Husk tekst om at i Mexico er Taco ikke sprøde

Reje/marinade:

500 g vanamei rejer
12 mini tortillas eller 4 almindelige
1 spsk. paprika
1/2 spsk. hvidløgspulver
1/2 tsk. Cayenne peber
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. Sort peber
1 spsk oliven olie

Dressing:

2 spsk. mayonnaise
4 spsk fraiche 5%
1 spsk. sriracha chili sauce
Salt

sukrinngold

1/2 grønt spidskål
1/4 rødt spidskål
1 grøn peber
3spsk . Syltet jalapeno
2 spsk. æblecider eddike
1 spsk honning / Algarve sirup/ eller sukrin gold
1,5 lime (saft)
1 dusk Frisk koriander

2 avocadoer

Det er virkelig hurtig aftensmad. Jeg køber stort set altid de pillet og rå rejer, blan alle ingredienser til marinade og vend rejer rundt her i. 5 min. før servering kommes de på en meget varm pande, vend rundt, de skal max have 3 min. på panden. tag rejerne af hak groft.

Bland ingredienser til dressing. skær avocado i i tern, kom lidt lime saft på avocadoen, så bliver den ikke brun inden servering.

Snit kål og grøn peber, hak jalapenoes groft, hak den friske koriander groft og vend salaten rundt, sådan den blandes godt. tag nu en kop eller glas og bland, eddike, limesaft, honning, pisk det sammen og held udover salaten og vend godt rundt igen.

 

Jeg spiste 4 mini  tortillas og en frokost tallerken fuld med salat:

 

hf1-2 rød og hvd spidskål. grøn peber, jalapeno og frisk koriander (smagsgiver)

hf3 125g rejer

hf4 mini tortillas

fedt: 1/2 spsk mayo, 1/4 spsk olie , 1/2 avocado som jeg tæller som 2 spsk. den var ikke så stor

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillet flæsk med sommer grønt og purløgs sovs