Cremet fiskesuppe – Gastrosita
Sense Kål focacia og boller

Cremet fiskesuppe

977574c4-b398-4a1f-a333-c7416cd31bc4

Cremet Fiske suppe

Der er noget helt specielt og næsten eksklusivt ved at sætte sig til bords og nyde en lækker fyldig og cremet suppe med både skaldyr og 2 slags fisk. Faktisk er min ynglings suppe, den franske bouillabase, og det var egentlig meningen at det var den som skulle på ugeplanen , men på en eller anden måde sneg den her suppe sig ind.

Stod til mig var der også blåmuslinger, jomfruhummere og hjerte muslinger i, men nu er det jo en hverdags aften, og manden skal ikke presses for langt ud. Var min skønne pap søn Rasmus her, havde den fået fuld skrald, han elsker nemlig også fisk og skaldyr og det gør vores dejlige datter også.

Hvis du som jeg har købt frosne pilselv rejer, så sørg for at de optøer i køleskabet. Og jeg brugte rejeskallerne til at lave en lille skaldyrs fond, det tager 30 min, og i mens kan du vaske og skrælle og snitte de andre grøntsager.

Det er vigtigt at fisken kommes i til sidst og kun er 2-3 min i suppen før den serveres, og rejerne kommes på under anretningen, sammen med den friske dild. Og meget gerne lidt frisk presset citronsaft.

Jeg havde en squash i grøntsagsskuffen som trængte til at blive brugt, men da jeg lavede madplanen, og sammen satte ingredienserne, havde jeg ikke set den, så den endte også i suppen.

vi fik en af mine Sense kålboller til, et stykke baguette, eller croutoner passer også perfekt.

Du skal bruge: 4 personer 45-60min

100g pilselv rejer

2 spsk. Oliven olie

200g laks
200g kuller
1 dusk Dild
4 gulerødder
2 porrer
1 løg
1 fennikel
2 fed hvidløg
1 gurkemeje rod (1spsk gurkemeje pulver)
10 spsk. Fløde (1dl)
1 glas hvidvin

10dl vand

1 grøntsags boullion

 

Sådan gør du:

Start med pille dine rejer, gem hoved og skaller fra rejerne, skyl fennikel og skær toppen af og snit i små stykker sammen med halvdelen af løget og 1 fed hvidløg. Skyl og vask porren, du skal bruge 4 cm af det grønne på porren i denne fond, så skær det i tynde skiver. Skær dilden af, så tæt på jorden som muligt, uden at få jord med, skyl den for en sikkerhedskilder, skær nu af fra bunden og 3 cm op, snit groft. Find en 5-6 ltr gryde frem , kom1 spsk. Olie i og opvarm. Svits rejeskallerne sammen med alle grøntsagerne og fint revet gurkemeje rod, hvidløg og dild, når det er rigtig varm tilsæt hvidvine, lad det koge op i et par minutter til sæt så de 10dl vand og lad det simre i 35 min. Under låg. Si suppen og sæt til side . Skær det halve løg i 4 både, det samme gøres med fennikel. Skræl guleroden og snit i 2 cm stykker, skær porrer i 2 cm skiver.

Svits fennikel både , løg og fint hakket hvidløg i olien, svits i 4-5 minutter, hæld den sigtede rejesuppefond på, kom grøntsags boullion,  gulerødder og porrer i og lad det små koge i 5 min, uden låg, tilsæt fløden, og lad det koge i 5 min mere.  Grøntsagerne skal være møre men med bid. Skær laksen og torsken i mundrette tern 3x3cm tern.  Smag suppen til med citron, salt og peber. Sluk blusset og kom fiske tern i, sæt låget på og lad det stå 3-4 min. Server suppen fx med rejerne vd siden af, sådan i selv tager, eller anret med rejer og dild til alle … 92d67ac0-4255-4672-af59-523268388b41

Jeg fordelte fisk og grøntsagerne, og serverede suppen i mine store dybe pasta tallerkner. Det er også derfor at jeg har valgt at snitte grøntsagerne i lidt større stykker end normalt. Jeg synes det ser godt ud, og rent Sense mæssigt, så har jeg styr på mængder.

På min tallerken er der ca. 50g laks, 50g torsk og 20 g rejer, og en fjerdedel af alle grøntsager og en kålbolle. Jeg tog også 4 suppe skeer med suppe. Og var dejligt mæt hele aftenen.

Hf1-2 porrer, fennikel, løg, gulerod

Hf3 laks, torsk, rejer

Hf4 bolle og hvidvin

Fedt: 3 spsk. Fordelt på fløde og olie

Retten koster 185,00kr for 4 personer

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense Kål focacia og boller