Kylling suppe m/ rustikke kødboller – Gastrosita
Sense madplan uge 5

Kylling suppe m/ rustikke kødboller

76272055-19b1-4bb1-9156-f73711d86ec3

 Kylling- suppe m. Rustikke kødboller og nudler

Det er ret vigtigt at du ved at denne opskrift høre sammenmed med opskriften HØNS I ASPARGES som er på Sense kur madplanen uge 5. Her koger vi kyllingen og bruger til tartelet fyld, og fonden/suppen bruges i dag til en skøn kylling suppe med rustikke hjemmelavet kylling kødboller, friske grøntsager.

Jeg koger først kødbollerne, ligger dem i et ildfast fad med aluminiums folieover, ovnen skal bare stå på laveste mulige 70 – 90 grader.

I samme ovn stiller jeg mine suppe portions skåle, sådan de er varme, bare 5-6 minutter, men pas på når du tager dem ud.

Her på billedet kan du se mængderne af grønt i suppe skåle, porrer og champignon har kogt med i suppen, men spidskål og bladselleri er rå, det giver en fantastisk crunch og textur i suppen. Jeg kan virkelig godt lide at alt ikke bare udkogt og blødt.

e1d1059f-5340-4230-a310-8760702666e4

Du kan selvfølgelig også bare lægge det i suppen lige inden servering, så er det også frisk og knasende, jeg gør det bare på denne måde, fordi så kan jeg bedre styre min portions størrelse.

 

Du skal bruge;

400 g hakket kylling

2 æg

1 løg

1 tsk. løg pulver

1/4 tsk peber

1/2 tsk. salt

1 ltr. af suppe fra tirsdag eller hønse fond

1 ltr. vand

Rør hakket kylling rigtig godt sammen medsalt,peber, løgpulver…kom æggene i og rør rigtig godt igen tilsæt evt. 1 spsk. hvedemel eller havregryn hvis du ikke synes din farser fast nok. Jeg rør min sej, og lader den stå på køl i 10 min før jeg former og koger kødbollerne i 1ltr. suppe og 1 ltr vand. De skal være på størrelse med en lille hoppe bold eller bordtennisbold. de skal ikke ned buldre-kogende vand, men simre-kogende vand.. De skal have 4-5 minutter.  også i ildfast fad eller direkte over i suppen hvisden er klar tilservering.

 

1 spidskål

2 porrer

2 stilke bladselleri

250 g champignon

120 g nudler(jeg bruger boghvede) eller spagetti

2 ltr. kylling suppe fond fra tirsdag.

Varm de to liter suppe oppe, kom porrer og champion i 2 min. før servering, ellers seop i teksten, hvadjeg gør når jeg servere suppen. Nudler koges i let saltet vand efter anvisning på pakke .

 

bon appetit

 

Hf1-2 spidskål, porrer, champignon, bladelleri, løg

Hf3: 4 kødboller

Hf4: nudler

Fedt; ikke noget (måske 20g mørk chokolade sammenmed en kop te senere 🙂

80fe7889-3e37-4652-8177-0d5c38e2df2c

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense madplan uge 5