Gourmet gæstemad – Gastrosita
Sense-madpakke rulle med kalkun og asparges

Gourmet gæstemad

70287398-3f9c-48a3-8476-4388c25c25d9

Confiteret ande – salat

Kan du forestille dig dig en salat med saftige møre stykker and, perfekt sammen sat med bitre ruccalo blade, søde små spinat blade, sprøde bitre stykker fint snittet rødkål, som så får selskab af sprøde knasende salte stykker andeskind…… lad bare billedet stå, for slagene slutter ikke her, jeg har nem lavet den skønneste dressing af granatæble og balsamico, ristet sesam, og banket livet ud af et granat æble for at få de der små søde-bitre granatæble kerner med på toppen.

Jeg fik min første salat med ande confit, på en lille bistro i Latiner kvarteret i Paris, og jeg  smovsede og nød hver en mundfuld. Her havde den fået følge af estragon og lys sennep og romainrsalat og croutoner stegt i ande fedt … og lækkert var det .. Denne opskrift ermin måde at gøre den lidt sundere. And er jo en fed fugl, og confiteret er den ikke mindre fed, men Gud hvor er den lækker… Vi spiser and hele året, det erfare tilbehøret og tilberedningen som ændre sig. Jeglaver Ramen suppe på and, vi griller den på Weberen, vi laver pulled and, i tarteletter sammen med skønne morkler (svamp) og absoulut favorit på et charcutteri fad, anderilette.

Du kan få confiteret andelår i alle større supermarkedet, hos slagtere og andre gourmet butikker.

Jeg synes denne er en perfekt salat til forret og til gæster, men absolut også selvforkælelse….

 

e8a7617d-a14e-439e-ba06-d90c546d0473

Du skal bruge til 4 personer forret:

1 dåse confiteret andelår (2 lår)

300 g rødkål

1/2 dusk persille

1 bk ruccalo

200 g spinat spæde blade

1 spsk sesam frø

2 spsk granat æble sirup

2 spsk olie

2 spsk balsamico eddike

Pil skindet af lårene og læg på bage papir og steg i ovnen i 4-5 min ved 220 grader varm luft ellerindtil det er sprødt.  Pil så kødet af og lun langsomt på panden. Skyl spinat blade og ruccalo omslyng sådan det ikke vandet. Snit kål og vend  med spinat og rucallo .

Hak din persille og sæt til side. Rist sesam frø opbland den så med granat æble sirup, eddike og lidt salt.

Andret nu salaten ved at vende alle ingredienser sammen og drys så lidt hakketpersille på toppen ….

 

Bon appetit

 

0b1c0d15-9d10-40a6-bab1-c5773b85cca8

Er du på Sense som jeg, tæller jeg denne portion som;

1 HF grønt (hf1)

1/2 HF 3

3 spsk fedt, fordi der er stegt andeskind organdonation er så fedt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense-madpakke rulle med kalkun og asparges