Bagerens sunde romkugler – Gastrosita
Kylling suppe m/ rustikke kødboller

Bagerens sunde romkugler

c0dc7eda-bfca-4c5d-b75a-11542be7cd52

24985de0-6359-4d2b-99cc-811ad299486f

Sense romkugler

Husker du bagerens fantastiske romkugler, husker du hvordan de smagte og duftede som alle kagerne og brødet i vinduet…. Det var jo også lige præcis det de var lavet af, og bliver lavet af i dag.

Teboller, hindbærsnitter, kanelsnegle, chokoladeboller etc. etc. Så hvordan opnår man så alle de smagsnuancer, når man ikke vil fylde sin krop med sukker, stivelse og “gammel bager brød” ? …

Først forelsker du dig i en sexet bager, så undlader du at fortælle om ingredienser, og lader ham smage. Så tager du i mod kritikken, og prøver igen, også lige engang til…. Indtil den sidder lige i skabet, og det gør den nu MUUUUUMMMMMS og kan du spise mere end en så gør det….  Den er nemlig lavet af grøntsager og bønner…

Det her er ikke en opskrift med ingredienser som alle umiddelbart har i skabet altid. Jeg har fordi, vi spiser meget sødkartoffel, og altid bruger sorte bønner til mexicansk, som vi er vældig glæde for.

Sense Romkugler 4 stk. STORE

190 g bagt sød kartoffel med skræl
20g havregryn (evt. Glutenfri)
2 spsk. HUSK (den grønne)
130 g sorte bønner( drænet dåse)
1 spsk. Hindbær syltetøj eller fryse tørret opblødt i vand.
4 juicy dadler (friske)
ELLER
5 spsk. Fiber sirup
2 spsk rom essens
Et lille drys hav salt

3 spsk kakao

knivspids kanel

knivspids kardemomme

1/4 tsk vanilje korn
1 dl kokosmel (til at rulle i)

ca78c1d4-0ebc-4cec-b90a-9a291366860c
1 stk. 110g Romkugle
1/2 HF 1 =sødkartoffel
1/2 HF 3 =sortebønner
1/2 Hf 4 =havregryn og dadler
Fedt: 1 spsk.= kokosmel og kakao
Smagsgivere= romessens, hindbær syltetøj, havsalt
Gratis: Husk

Sådan gør du;

Kom alle ingredienser med undtagelse af kokos mel i foodprocessor, og kør til det er fin delt. Stil på køl i 1 time, form 4 kugler og rul i kokos , stil på køl i ti minutter… og mums mums kaffe tid.

Husk du kan sagtens bruge sortebønner som du ligger blød og koger selv.

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

30 kommentarer

  • Gitte

    De smager FANTASTISK 🙂
    Ved du om de kan fryses ? Jeg overvejer nemlig at lave en stor portion, så der er noget nemt til travle dage – eller dage hvor man har lyst til “kage” 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Gitte,

      Jade er nemlig rigtig gode, jeg har ikke prøvet at fryse, men har lavet dem til mindre kugler, og haft på køl i 5 dage, også har Olivia fået dem med som en del af hendes frugt…. Men der er ikke noget i somikke kan fryses… så prøv

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Gitte

      Frysning afprøvet ✔️ Det kan man sagtens 😁

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Fantastisk

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ellis Petersen

    Kan man bruge den gule husk eller loppefrøskaller af andet mærke ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Hvor meget ca er en håndfuld sødkartoffel i vægt? Vil ønske der var vægt på det er jeg lidt bedre til 🙈

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Ca. 200g er lig Hf1 eller Hf2 , jeg har lagt det som en halv håndfuld i denne istedet for 1/3 . Hele konceptet sensekost handler om håndfulde og ikke denne trang til kontrol med at tælle kalorier, og veje sin mad. Hvis du har set videoerne, kan du se hvad en håndfuld er. Det er din håndfuld i din hånd med en lille top på.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birthe Ågård

    Hvor mange kcal er der i 110 gr romkugle
    Hilsen Birthe

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette Tuxen

    Hjælp.
    Kan jeg bruge en blender? Har ikke en foodprocessor

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      ja det da godt du kan, bare ikke blende for meget

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Det er nogle rigtig gode romkugler. Med fare for at udstille min egen dumhed vil jeg blot tilføje, at jeg næste gang fjerner dadel stenene inden jeg starter food processoren 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Eeiiijjjj undskyld, jeg kan næsten ikke holde op med at grine…. men også lærestreg for mig, skal ikke tage for givet at alle ved, at du skal fjerne stenen først, eller at dadler har en sten… rigtig god. Lørdag ❤️

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Majbritt

    Mums de ser lækre ud – er det fiber sirup istedet for dadler??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Hundewadt

    Sikke en himmerrigsmundfuld 😇 selv min datter på 5 år er vild med dem – og min sukkergris af en svigersøn nød flere mundfulde (lavede dem små som havregrynskugler) lørdag aften til spilleaften. Det er første men bestemt ikke sidste gang, de blivet lavet ❤🌞

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Katja,

      Tusind tak for din fine respons, det er så dejligt… hils familien, og sig, der er flere sundere alternativer på vej.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annemarie

    Det er nogle fantastiske opskrifter du laver, tak for det. Da jeg godt kan lide at have en papiropskrift med i køkkenet ville jeg ønske at når man trykkede “print” ville den komme ud på 1 side istedet for 5. Som det er nu må jeg kopiere ind i word og fjerne/mindske billederne, men så forsvinder du jo. Bare en lille bøn til dig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Anne Marie,

      Jeg skal gøre mit absolut bedste for at få det fikset, jeg copy paster din besked ind i en mail til support, også krydserjeg fingre for atde ved hvordan det kan blive bragt i orden,
      Bedste hilsner
      Laila

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette bredal

    Hvor køber man sorte bønner og hvad gør man ved dem inden de blendes ? Hvordan bager man den søde kartoffel og hvor længe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Mette,

      Sorte bønner kan købes på dåse i stortest alle supermarkeder. Du kan også købe dem tørret og i poser, så skal de ligges i blød i minimum 12 timer og herefter koges i 35-40 min og drænes for vand. I opskriften her blender du dem sammen med resten af ingredienserne.
      Mht. Søde kartofler, så er der så stor forskel på størrelse og bage tid. En sød kartoffel på ca 100-150 g skal bages i 40-45 min med skræl på, sørg for at vaske dem grundigt inden, og Blend bare med skræl på.
      Jeg køber stortest kun økologiske de er ikke så store og voldsomme.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Har lavet disse, tænker der er en fejl i angivelse af mængden på rom essens. Mon det blot skulle være 2 tsk og ikke 2 spsk? De er mildt sagt MEGET stærke, og røg derfor i skraldespanden

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Tina,

      Jeg brugte 2 spsk. Ag DR. Oetkers , fik du kakao pulver i. Jeg opdagede i går at de 3 spsk kakao var forsvundet fra opskriften .
      Mine var ikke stærke.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tina

      Hej, nej ingen kakao pulver, de stod ikke i opskriften, da jeg printede den….
      Men så jeg havde købt romekstrat og ikke romessens. Mon det kan gøre forskellen?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Winnie

    Er der kakao i? Tænker den flotte mørke farve:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Ja 3 spsk og de var også i opskriften, men nu er de vær

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Forstår ikke din “ELLER” midt i opskriften. Kan man vælge ml. dadler og sirup?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Ja, enten bruger du dadler eller fiber gold. Ikke alle ønsker at bruge kunstige søde midler, nogle tænker meget på kalorier, og dadler indeholder meget frugt sukker… Så det er en smags sag

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie

      Ahaa tak. 🙂 Jeg tænkte at det bare slet ikke mindede om hinanden, men kan godt se det nu. Tak.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling suppe m/ rustikke kødboller